Cibona je nakon utakmice s Partizanom otputovala za Osijek gdje je danas odigrala utakmicu 23. kola HT Premijer lige s Vrijednosnicama Osijek i slavila rezultatom 87-68.

Bila je to uglavnom utakmica u jednom pravcu, a pritom Cibosi ni u jednom trenutku nisu odavali dojam da su sinoć igrali veliku utakmicu. Najistaknutiju rolu je odigrao Planinić sa double-double učinkom (19 pts, 11 sk), Drežnjak je ubacio 13 poena uz 5 asista, a treba spomenuti i 13 skokova Roka Prkačina koji je uz to ubacio 6 koševa.

Debitirali su i novopridošli Jakov Mustapić i mladi Lukša Buljević. Mustapić je za 19 minuta provedenih u igri postigao 9 poena (2sk, 1as), dok je Buljević za 7 minuta ubacio 6 poena (1sk, 1 ukr).

Vladimir Jovanović:

Čestitam igračima na pobjedi, ali prvenstveno na pristupu i energiji. Ovo je naša peta utakmica od nedjelje do nedjelje što zbilja nije lako igrati. Našli su motiv, snagu i koncentraciju poslije sinoćnje velike pobjede i protivnika i bitno da smo pobijedili.

Jakov Mustapić:

Znali smo da nas čeka jedna teška utakmica nakon sinoćnje pobjede jer smo se ispraznili i fizički i mentalno. Zato smo maksimalno ozbiljno shvatili ovu utakmicu od prve do zadnje minute i lagano je priveli kraju.

Stipe Šarlija:

Čestitam Ciboni na zasluženoj pobjedi. Otkako sam tu ovo nam je najgora utakmica što se tiče obrane i morat ćemo to popraviti.

VRIJEDNOSNICE OSIJEK – CIBONA 68-87 (17-23, 20-26, 18-18, 13-20)

KOMPLETNA STATISTIKA

Snimka utakmice

FOTO: Vrijednosnice Osijek

#HejaHejaCibosi