Cibona je u Beogradu nakon dugih 11 godina u 20. kolu ABA lige na krilima svojih mladih snaga pobijedila Partizan u produžecima rezultatom 90-87.

Utakmica je obilovala atraktivnim kreacijama mladih igrača i s jedne i s druge strane. Cibona je utakmicu otvorila s mladom petorkom Radovčić, Drežnjak, Nakić, Prkačin i Branković. Cibosi krajem prve četvrtine rade seriju 11:0 i na kraju prve dionice vode 5 razlike (19-24). Seriju je na 13-0 prekinuo Thomas sa linije slobodnih bacanja, a tijekom te druge četvrtine Zagrepčani su imali i prednost od 35-24. U posljednjih 5 minuta je Partizan uzvratio serijom 12-2 i do odmora smanjio na samo poen zaostatka (36-37). Treća četvrtina protječe u egalu, a u zadnjih 10 minuta Vukovi su ušli s košem zaostatka (59-58). 14 sekundi do kraja kreiran je napad za Tonija Nakića koji pogađa tricu za izjednačenje (80-80), Jaramaz je promašio tricu s druge strane i otišlo se u produžetke. Ondje se ukazao Mateo Drežnjak koji je 7 od svojih 9 poena postigao baš u produžecima.

Briljantni su uz njega danas bili Toni Nakić i kapetan Roko Prkačin sa po 23 poena. Nakić je trice gađao sa čudesnih 7/10, skupio je i 5 skokova, 3 asista i 3 ukradene lopte uz valorizaciju 28. Prkačin je svoja 23 poena dodao 9 skokova, 2 asista i 4 ukradene lopte uz valorizaciju 26. Impresivne brojke.

Ionako već skraćena rotacija danas je bila skraćena i za Damira Markotu koji se uoči utakmice nije osjećao dobro pa ga trener Jovanović nije ni koristio.

Vladimir Jovanović:

Čestitam igračima na pobjedi. Nama je svaka utakmica do kraja prvenstva jako važna. Znali smo da Partizan ima problema s ozljedama i da su u skraćenoj rotaciji, ali smo i mi također imali puno problema. Mi smo danas bili u još skraćenijoj i vidjeli ste da su ovi momci ostavili i Klub i pobjedu ispred svojih osobnih ambicija. Bili smo tim, pobijedili smo i utakmica je bila prava prvenstvena, produžeci, promjena vodstva. Bili smo pametniji na kraju, no ništa nam ne znači sve ovo ako ne nastavimo ovako igrati do kraja prvenstva. Čestitam Partizanu na borbi i želim im sreću u nastavku. Mi sutra igramo utakmicu s Osijekom i nije nam lako ni malo.

Sašo Filipovski:

Iako smo i pred utakmicu ostali bez Zagorca, mislim da su mladi igrači dali dobre izmjene. Imali smo pobjedu,bio je dogovor da ne ostavljamo šut za tri poena, igrač je pao i opet nismo uspjeli realizirati završnicu i moramo priznati pobjedu Ciboni.

PARTIZAN – CIBONA 87-90 (19-24, 17-13, 23-21, 21-22, OT 7-10)

KOMPLETNA STATISTIKA

Cibosi već večeras nastavljaju za Osijek gdje ih sutra čeka ogled s Vrijednosnicama Osijek u 17.00 sati. Prijenos utakmice će biti na HKS TV-u.

FOTO: Partizan NIS

#HejaHejaCibosi