U 2. kolu HT Premijer lige Cibona je u Draženovom domu pobijedila Zadar rezultatom 90-71.

Najefikasniji u redovima Cibone bio je Ivan Novačić sa 21 poenom, Mate Vucić je dodao 17, a Shane Gibson i Matic Rebec po 12 poena.

Ivan Novačić, igrač Cibone: 

Čestitke mojim igračima, zasluženo smo dobili. Malo smo mislima bili u prijašnjoj utakmici protiv Mornara. Nama se to više ne smije događati, moramo ostavljati utakmice za sobom i već se sad moramo koncentrirati na Olimpiju.

S obzirom na 1. poluvrijeme, iznenađuje li te kako ste prelomili utakmicu?

Više me iznenađuje to prvo poluvrijeme, gdje se vidi ta naša nekakva nervoza, hoćemo sve rješiti u 5 minuta a to tako ne ide, pogotovo protiv ekipe kao što je Zadar. Moramo biti strpljivi i čekati svoju šansu.

Što je po tebi presudilo?

Višak energije, što smo zatvorili njihov skok i Allena, sve to vuče jedno drugo i poklopilo se tih 5 minuta gdje smo prelomili.

U th 5 minuta od 10 koševa kad ste poveli, ti si zabio 8?

Mislim da je više obrana ta koja je diktirala cijeli tempo, nama to ide sve iz obrane i ona nam daje samopouzdanje u napadu.

Ivan Velić, trener Cibone:

Igrali smo jako dobro. Prvo poluvrijeme dobro napadački, međutim, u onim trenucima kad smo imali plus 5-6 nismo imali promjenu ritma i vraćali smo Zadar u egal. Drugo poluvrijeme je to sve bilo puno bolje, poglavito u obrani gdje smo primili 21 poen od Zadra. Iz te obrane smo imali dosta laganih poena, otvorili smo ih kroz pick igru na Farra i Fundića i jednostavno smo drugo poluvrijeme izdominirali u svakom smislu. Taj sam rezultat nije toliko bitan koliko me raduje ta energija, to jedno zajedništvo i čitanje igre koje smo imali. Na kraju krajeva i 12 osvojenih lopti, dominacija u skoku- to je košarka. Nekad uspijete u tome, nekad ne, ali generalno mislim da smo apsolutno izdominirali drugo poluvrijeme. Tek je početak sezone, imamo još puno za raditi.

Koliko psihološki znači pobjeda na ovaj način protiv najvećeg rivala?

Ja nisam čovjek koji može pasti u euforiju i depresiju. Mi smo prošlu sezonu otvorili sa 0-3, sa prognozama 0-6 i na kraju smo napravili najbolju sezonu u zadnjih 5-6 godina. Tako i sada apsolutno neću dozvoliti igračima da ih ova pobjeda nešto diže. Sjetite se lani u HT Premijer lige +25 protiv Zadra pa nedugo zatim -30 u ABA ligi. E to je sport i zato ne volim predviđati. Radit ćemo da budemo što bolji, a hoćemo li u tome uspjeti to ćemo tek vidjeti.

Jure Planinić, igrač Zadra:

Čestitao bi Ciboni na pobjedi. Ušli smo u utakmicu s 9-0. Malo smo se zatim konsolidirali i prvo poluvrijeme opet odigrali ok kao prošlu utakmicu. Drugo poluvrijeme smo se dogovorili da idemo jako ali nije išlo, nismo odigrali ono što je trener tražio od nas. Za 2 dana imamo novu utakmicu, ovu moramo analizirati i sljedeću odigrati puno bolje.

Ante Nazor, trener Zadra:

Prvenstveno čestitke Ciboni. Zaista su nas nadigrali. Ušli smo loše u defanzivnom dijelu i to je odmah na startu razigralo protivnika. Poslije smo našli ritam, napadački to nije loše izgledalo, ali nismo imali disciplinu da lopta ide s jedne strane na drugu što nam je bio zaštitnički znak. U ludosti nam je izgubljeno 22 lopte i to na polje protivnika da zabija lagane poene i to se odrazilo tako da smo u drugom poluvremenu doživjeli totalni kolaps.

Kako gledate na drugo poluvrijeme?

Noćna mora. Kad obrana ne funkcionira i kad uđeš tako u izgubljene lopte onda je to jedan narušen ritam koji je teško vratiti. Ovo se sigurno ne smije ponoviti.

CIBONA-ZADAR 90-71 (26:26, 21:18, 29:17, 14:10)

CIBONA-ZADAR KOMPLETNA STATISTIKA