U 2. kolu ABA lige košarkaši Cibone putuju u Ljubljanu. Protivnik im je Cedevita Olimpija protiv koje igraju u nedjelju u 17.00 sati.

Ivan Velić:

Očekuje nas sigurno težak meč protiv Cedevite Olimpije. Znamo da je to ekipa koja je izuzetno jaka, puno je uloženo u nju i s njihove su strane očekivanja vrlo visoka. S druge strane, mi ćemo gledati prvenstveno sebe, da držimo koncentraciju, fokus i energiju svih 40 minuta jer znamo da protiv Mornara to nije bio slučaj i da smo igrali 25 minuta u dobrom ritmu i na kraju izgubili tu koncetraciju i fokus pa je Mornar slavio. Te dobre minute moraju biti puno duže da bi mogli parirati jednom tako snažnom protivniku. Pokušat ćemo ići u tom smjeru. Naravno da je Cedevita favorit, međutim, postoje šanse i sa naše strane i sigurno da ćemo je iskoristiti ako nam se ukaže prilika.

Cibona je u posljednjih 7 utakmica kombinirano pobjeđivala Cedevitu i Olimpiju, koje sada čine novu ekipu. Znači li to da imate recept za njih?

Ne volim se opterećivati onime što je bilo prošle sezone. Ovo je nova utakmica, nova sezona i svašta je moguće. Znamo gdje idemo i pripremili smo se za to. Statistika govori svoje, a mi ćemo dati sve od sebe da nastavimo taj niz.

Matic Rebec:

Sutra nas očekuje utakmica u Ljubljani. Mi smo u dobrom ritmu i krasi nas dobra atmosfera u svlačionici nakon posljednje utakmice. Dobro smo proučili protivnika, znamo što nas očekuje i dat ćemo sve od sebe da pokušamo iznenaditi.

Ryan Boatright i ti ste u fokusu ovog meča. Obojica ste specijalisti za trice ‘s parkinga’.

Posebno sam motiviran za ovu utakmicu obzirom da igram u svojoj zemlji. Zbilja se nadam da ću biti šuterski raspoložen. Dat ću sve od sebe da tako bude. Jedva čekam da počne ova utakmica. 

Utakmica počinje sutra u 17.00 sati u Stožicama. TV prijenos je na Areni Sport TV.