Već u drugom kolu HT Premijer lige navijače očekuje poslastica u obliku najvećeg hrvatskog derbija između Cibone i Zadra koji će se odigrati ”pod Tornjem”.

Utakmicu je najavio Marko Ramljak, koji je šest sezona proveo u Donatovom gradu.

Marko Ramljak:

Cibona-Zadar  je naš najveći derbi. To je utakmica koju je najveći gušt igrati bez obzira koliko teža psihički i fizički bila od bilo koje druge utakmice. Sigurno zbog tog rivaliteta neće biti lako. Uvijek su tu posebne tenzije, barem sam se ja u to uvjerio.

Bit će i meni malo drukčije. Naravno kad krene utakmica ne gleda se gdje je tko bio i tko je s kim dobar. Proveo sam dosta vremena dolje i bit će mi drago zaigrati protiv nekih mojih prijatelja.

Što se tiče same utakmice, neće biti lako. Ekipa Zadra igra dosta čvrsto. Jaki su, s Allenom su dobili ekstra kvalitetu, kombiniraju i sigurno da nam neće biti lako.

Za mene praktički prva utakmica nakon odlaska iz tog kluba. Bit će mi gušt zaigrati, da vidim kako je s druge strane. Nadam se fer i korektnoj igri. Nadam se također da ćemo se više držati dogovora nego što smo na utakmici s Mornarom. Na tragu toga da upišemo pobjedu u prvenstvu i da ćemo ući u bolji ritam i za nastavak ABA lige.

Trener Velić najavio je kratko i jasno:

Drugo kolo HT Premijer lige, Košarkaški centar Dražen Petrović, 18.00 sati!

Utakmica se igra u srijedu, 9. listopada u 18.00 sati. Blagajna se otvara 2 sata prije početka utakmice.

hejahejacibosi