Uoči treće polufinalne utakmice koju Cibona igra sa Splitom u subotu u 17.45h u Draženovom domu, ispred predstavnika medija izašli su trener Ivan Velić i igrač Ivan Novačić.

Cibona je u Splitu povela sa 2-0 u seriji i sutra ima priliku izboriti finale pred svojom publikom.

”Mi smo ekipa koja igra s 12 igrača i nikad se ne zna tko će idući iskočiti i to je naša najveća prednost, nije nas lako čuvati i skautirati. Split nema što izgubiti, doći će pokušati vratiti seriju u Split. Moramo od prve do zadnje minute odigrati kako treba da ne dopustimo nikakva iznenađenja”, izjavio je Novačić.

Kako ti gledaš odnos snaga između Cibone i Splita?

Recimo da nisu ni oni igrački puno lošiji od nas ako se gleda po rosteru. Oni su imali problem što su igrali 2 utakmice tjedno, kao da se nisu navikli i na tu ABA 2 Ligu koja nije nimalo laka, pratile su ih i ozljede što ih je malo poremetilo. Ne bih rekao da su puno lošiji od nas već da je sve pitanje forme i trenutka kako krene utakmica. 2-0 je dobar rezultat ali je moglo biti i problema s naše strane”, dodao je krilni igrač Cibone.

”Stanje u ekipi je dobro, nemamo problema što se ozljeda tiče. Vodimo u seriji 2-0 i imamo šansu da to završimo u svojoj dvorani sa 3-0. Poučen događanjima na sportskim terenima znam da i prednost od 2-0 ništa ne znači. Sport je takav da je nepredvidiv i na taj se način pripremamo za sutrašnju utakmicu jer posao nije završen. Igrače sam dosta hvalio ove sezone što se tiče karaktera kojeg imamo i nadam se da će ga pokazati i sutra a pristup utakmici mora biti kao da je prva u seriji”, oprezan je trener Velić.

Koliki je pokazatelj snaga ona treća četvrtina koju ste dobili u Splitu sa 6-31 a koliko se dijelom pokopilo da ste vi u tom periodu dali sve najbolje a da su oni ušli u neku lošiju zonu?

”Sigurno da ima jednog i drugog. Ušli smo na 100% u otvaranje drugog poluvremena i iskoristili smo tu dobru energiju i dobru obranu,  poentirali lagano u napadu, međutim, teško je očekivati da se svaka utakmica tako rješava. Na kraju krajeva mi igramo na način da se uvijek izvučemo iz tih nekih kriznih trenutaka tako da smo u nekoliko prethodnih utakmica dosta loše otvarali pa smo smogli snage da preokrenemo susret u svoju korist. Tako smo Split rješili u 5 minuta sa 20 razlike. Kao što je Novačić rekao, koristimo cijeli roster, igramo raznovrsno, spremni smo na sve opcije i tokom sezone smo to i prezentirali”, naglasio je Velić.

Je li primjer za psihološku pripremu i rasplet u nogometnog Ligi prvaka?

”Naravno, igrači znaju što znači igrati do zadnje sekunde da bi uspio, kad imaš zdrav pristup prema poslu kojim se baviš on se kad tad isplati. Ako smo u glavi mišljenja da je ovo gotovo obit će nam se o glavu. Jednostavno nije gotovo. Velika prednost je ali ništa ne mora značiti ako nismo unutra maksimalno. Pokazali smo tokom sezone kad smo gubili fokus i kad bi malo poletjeli, sustigla bi nas kazna. Pa sjetite se dominacije nad Zadrom u ABA Ligi pa tjedan dana poslije u HT Premijer ligi kući doživimo debakl, baš zato što smo izgubili fokus a nismo ekipa koja može igrati samo na kvalitetu. Zato se nadam da su igrači svjesni da je to utakmica za finale i da će biti fokusirani i motivirani da se to završi sa 3-0. Dovoljno ih dobro poznajem da znam da neće dozvoliti da olako uđemo u utakmicu”, podvukao je strateg Cibone.