U drugoj polufinalnoj utakmici HT Premijer lige na splitskim Gripama Cibona je uvjerljivo pobjedila Split rezultatom 66-88.

Vukovi su ovom pobjedom poveli sa 2-0 u polufinalnoj seriji i tako stvorili priliku za meč loptu pred svojim navijačima u subotu, 11. svibnja u 17.45h, budući da se polufinalna serija igra na 3 pobjede.

Splićani su i pružali otpor u prvom dijelu susreta pa se na odmor otišlo s izjednačenim rezultatom (35-35), no onda su Vukovi treću četvrtinu pobjedili sa čak 25 razlike (6-31) te su rutinski utakmicu priveli kraju.

Ivan Velić, trener Cibone:

”Igrači su pokazali kao i bezbroj puta ove sezone da imaju najbolju reakciju kad je najbitnije. Drugo poluvrijeme smo odigrali vrhunski i čestitam dečkima na pobjedi. Siguran sam da ćemo u trećoj utakmici u Zagrebu dati sve od sebe da završimo seriju sa 3-0. Igrali smo kao tim, jedan za drugoga i to se vidjelo. Nije još ništa gotovo, trebamo raditi još 40 minuta. Još jednom čestitam dečkima na pobjedi i ekipi Splita na korektnoj utakmici. ”

Josip Bilinovac, igrač Cibone:

”Dobra utakmica za nas, dosta turbulentno prvo poluvrijeme gdje smo imali iste greške kao u prvoj utakmici. Davali smo Splitu olako lopte u ruke, oni su tu poentirali iz kontranapada ali smo u drugom poluvremenu zaigrali dosta agresivnije i u pet smo minuta stvorili prednost koju smo čuvali do kraja. Jako bitna pobjeda, idemo se probati odmoriti i završiti seriju u Zagrebu.”

SPLIT-CIBONA 66-88 (17-20, 18-15, 6-31, 25-22)

SPLIT-CIBONA KOMPLETNA STATISTIKA