Cibona se plasirala u finale doigravanja HT Premijer lige pobjedom nad Splitom u Draženovom domu rezultatom 83-78, čime je zaključila polufinalnu seriju sa savršenim omjerom pobjeda i poraza od 3-0.

Utakmicu je krasila rezultatska neizvjesnost a gosti su najveću prednost imali pred kraj prvog poluvremena kada su vodili 12 koševa razlike (39-27) no Vukovi su ipak uspjeli smanjiti pa se na odmor otišlo sa 39-41. U zadnjoj minuti susreta Splićani su došli na samo 2 koša zaostatka kada su Rogić i Bundović slobodnim bacanjima potvrdili pobjedu.

Najbolji pojedinac u Ciboni je bio Filip Bundović sa 24 poena dok je Marko Ljubičić dodao 13 a Dalmatince je predvodio Pavle Marčinković sa 20 poena.

Cibosi su tako jedini sigurni finalisti obzirom da je Zadar pobjedio Cedevitu  rezultatom 85-83 pa će se u Domu sportova igrati četvrta utakmica.

Ivan Velić, trener Cibone:

”Čestitke igračima. Ušli su u finale sa 3-0 i što drugo nego čestitati. Bila je teška utakmica ali ovako je slađe. Pokazali smo da znamo dobiti utakmicu i kazniti protivnika. Bundović je bio dominantan večeras jer smo ciljano gađali protivnika koji ga je loše branio tako da imamo mi i drugih oružja a ne samo šut za tri poena. Teška serija i slatka i još jednom čestitam igračima.”

Marin Rozić, kapetan Cibone:

”Dobili smo polufinale 3-0 i to je bio cilj. Činjenica je da je bilo malo teže nego što smo očekivali, međutim, svaka čast momčadi Splita na borbenosti a mislim da smo i mi demonstrirali da smo  momčad iz ‘većeg doma’. Naš je prvenstveni cilj bio ući u finale i dobro ćemo se sad pripremiti i jednostavno uživati u tom finalu.”

Pavle Marčinković, igrač Splita:

”Cijela je serija bila jedna velika prilika, međutim, šansu smo propustili u Splitu i šteta. Meni je i vrijeme polako i žao mi je za te mlade dečke ali mislim da se imamo čemu nadati i da smo pokazali da imamo budućnost. Čestitke Ciboni i sretno dalje.”

Ante Grgurević, trener Splita:

”Pamti se 0-3, svi tapšu po ramenima i hvale ali mi nismo prošli. Kad sam preuzeo momčad i do završetka regularnog dijela smo završili kao treći što je i uvelike zasluga prethodnog trenera. Uložio je svoj trud i znanje a što se tiče Pavla ne bi se složio s njim da nema vremena, ima ga još puno i to je momak koji je podigao razinu svoje igre nevjerojatno. Puno nam je dao, još ima prostora i vjerujte mi da u nekim trenucima vrijedi za tri igrača. Jednako tako recimo Tomu Gabrića ne bi dao za nikoga. Ponosan sam što mi se dala prilika da ih vodim, bore se, dali su sebe. Želim Ciboni sportski i korektno finale i neka pobjedi bolji, ne mogu reći sretno pošto su svi finalisti kolege i želim stvarno dobru košarku za dobrobit svih nas.”

CIBONA-SPLIT 83-78 (17-20, 22-21, 18-17, 26-20)

CIBONA-SPLIT KOMPLETNA STATISTIKA