U 22. kolu HT Premijer lige Cibona će u Domu sportova snage odmjeriti sa gradskim rivalom Cedevitom. Utakmica se igra u subotu u 18.00 sati s prijenosom na HTV2 a ulaz u dvoranu će biti besplatan.

Posljednje je to kolo prije doigravanja uoči kojeg Cibona drži prvo mjesto a konačan poredak znat će se nakon svih subotnjih utakmica.

”Čeka nas derbi, nadam se da će dvorana biti popunjena i da će biti dobra atmosfera za jednu kvalitetnu utakmicu. Imamo omjer 2:2 ove sezone s Cedevitom a ovo je sad ujedno i borba za startnu poziciju tako da ćemo napraviti sve da do nje dođemo i pokušamo dobiti utakmicu. Znamo da Cedevita sad igra s prvom ekipom i s te strane će biti izuzetno teško, no s druge strane gledat ćemo sebe da pokušamo odigrati utakmicu na svom maksimumu i vidjet ćemo hoće li to biti dovoljno. Imamo problema s ozljedama, Gilbert ne trenira već 2 dana, Bilinovac zbog tetive nije igrao ni zadnju utakmicu s Hermesom, male probleme imaju i Krešo Ljubičić i Bundović ali nadam se da će svi biti u rosteru”, rekao je trener Ivan Velić.

”Bitna utakmica, pobjedom bi učvrstili prvo mjesto i s prve pozicije krenuli u playoff. Bit će sigurno jedna dobra uvertira za playoff. Pitanje je u kakvim će se sastavima nastupiti ali na nama je da se pripremimo maksimalno i da odradimo tu utakmicu što je bolje moguće”, dodao je Josip Bilinovac.