U 21. kolu HT Premijer lige Cibona je pobjedila Hermes Analiticu s visokih 132-77.

Najviša je to pobjeda Cibone unazad nekoliko godina a koševi su sijevali sa svih pozicija. Iako su Vukovi danas bili bez svoja 2 visoka igrača- Bundovića i Kreše Ljubičića,  a još je Bilinovac bio pošteđen zbog problema s tetivom, ostatak ekipe a prvenstveno stariji igrači- Rozić, Markota i Marko Ljubičić, uzeli su utakmicu u svoje ruke i pomogli mlađim igračima.

Najistaknutiji je bio već opjevani dvojac Markota- Prkačin, svaki je zabio po 27 poena. Iako još uvijek kadet, šesnaestogodišnji je Roko u seniorskoj utakmici zabilježio impresivne brojke- 27 poena, 11/14 šut iz igre, 8 skokova i 3 asistencije za valorizaciju 32.

Svoje prve minute u seniorskom dresu upisao je Sandro Rašić koji je za nešto više od 6 minuta provedenih na parketu upisao 5 poena.

Ivan Velić, trener Cibone:

”Čestitam igračima, ozbiljnost je bila na visokom nivou. Rzalika u kvaliteti je evidentna i to se vidjelo. S obzirom da u zadnje 2 utakmice Rozić i Markota nisu bili ni minute na parketu večerašnju sam utakmicu iskoristio da ih malo vratim u ritam. Sad nas čekaju malo ozbiljnije utakmice pa su igrali više nego što je to uobičajeno ali su to vrijeme koje su proveli na terenu proveli maksimalno ozbiljno i fokusirano i pomogli su mladim igračima da na pravi način odreagiraju na ovoj utakmici, prvenstveno Prkačin i Rašić. Sve u svemu, očekivana pobjeda, možda je sam rezultat previsok, međutim, oni su bili jako rastrčani, precizni i vidjelo se da su uživali u utakmici.”

Damir Markota, igrač Cibone:

”Čestitam ekipi, mislim da smo ispunili zadatak koji je trener tražio od nas- da se svi razigramo i rastrčimo. Čestitam Roku na dobroj utakmici, Rašiću na nastupu i idemo dalje. Imamo još jedan test prije doigravanja i to s Cedevitom i onda kreće najinteresantniji dio sezone.”

Zvonimir Mravak, trener Hermes Analitice:

”Čestitke ekipi Cibone koja nas je u svakom smislu nadigrala. Prvo poluvrijeme smo se držali na nekih 13 razlike, u drugom poluvremenu nam se dogodio raspad sistema, ipak imamo premalu rotaciju igrača.”

CIBONA-HERMES ANALITICA 132-77 (26-18, 31-26, 35-19, 40-14)

CIBONA: Bilinovac, Ljubičić M. 13, Rogić 12, Marić 5, Gilbert 16, Novačić 6, Prkačin 27, Rozić 8, Pilepić 13, Rašić 5, Markota 27.

HERMES ANALITICA: Foster 10, Kordić 17, Proleta 2, Kalpić 3, Svoboda 20, Bjelanović F. 10, Vlaić 12, Bjelanović P., Ćorić 3, Krstanović, Češkić.

Iduću utakmicu Vukovi igraju u subotu, 20.04. kada će u sklopu 22. kola HT Premijer lige snage odmjeriti sa Cedevitom u Domu sportova s početkom u 18.00 sati.