U 17. kolu HT Premijer lige košarkašima Cibone u goste dolazi petoplasirani Zabok.

Cibosi su Zabočane svladali i u prvom dijelu sezone na gostujućem terenu tijesnim rezultatom 73:74 a tada je to bila druga utakmica u 24 sata za Vukove nakon povratka iz Beograda i utakmice s Partizanom.

Zabok dolazi nakon prve povijesne pobjede nad Cedevitom dok su Cibosi u prošlom kolu izgubili od Gorice, što je samo po sebi senzacija kakva teško da će se ponoviti dvaput.

Ivan Velić, trener Cibone:

”Očekujem tešku utakmicu. Znamo da sve ekipe iz HT Premijer lige imaju veliku motivaciju kad je u pitanju Cibona, međutim, mi moramo biti puno bolji nego što je to bilo na zadnjoj utakmici protiv Gorice, sa puno više želje, angažmana i agresivnosti. Također, ne smijemo biti mislima na  Budućnosti već se fokusirati isključivo na Zabok. Sve osim pobjede je za nas neprihvatljivo, moramo dobiti utakmicu.”

Roko Prkačin, igrač Cibone:

”Zabok je ekipa koja je u dobroj formi i uhvatili su taj zamah na kojem su pobjedili i Cedevitu B u posljednjoj utakmici. Mi smo se malo ”ispuhali” nakon odlične utakmice s Krkom što se odrazilo na utakmicu s Goricom ali pripremili smo se maksimalno za Zabok a to ćemo sutra i pokazati.”

Utakmica se igra u Draženovom domu u petak, 15.03. s početkom u 17.00 sati.