U 16. kolu HT Premijer lige Cibona je izgubila od Gorice rezultatom 77-83.

Najefikasniji u redovima Vukova bio je Filip Bundović  sa 19 poena a po 15 su dodali Marko Ljubičić i Damir Markota.

Ivan Velić, trener Cibone:

”Bili smo prazni, nismo imali ni energije ni koncentracije a to se vidjelo i po skok igri i po broju izgubljenih lopti. Darivali smo protivnika i oni su to kao rasterećena ekipa i iskoristili. Jednostavno nismo imali snage za preokret, drugo poluvrijeme smo bili puno bolji, međutim, to nije bilo dovoljno. Valjda ćemo izdržati još ove sljedeće dvije utakmice u ovom tjednu sa Zabokom i Budućnosti pa ćemo vidjeti što i kako dalje. Nisu pokazali onaj karakter koji sam očekivao, da svi igrači daju svoj maksimum, toga večeras nije bilo. Prva četvrtina je bila jako dobra, ozbiljna, a sve ostalo je bilo dosta loše ali u sportu se takve stvari događaju. Poraz koji nije strašan ali nije trebao biti.”

Josip Sesar, trener Gorice:

”Treba biti iskren i reći da mi imamo po tjedan dana da se pripremimo za svaku utakmicu, za njihove akcije, kako ćemo braniti svakog pojedinačnog igrača a Cibona je igrala i jako važnu utakmicu za plasman u ABA Ligi u subotu i sigurno da su energetski i emotivno na nižem nivou nego što su bili na utakmici protiv Krke. Drugo poluvrijeme koje je Cibona odigrala protiv Krke to dugo nisam vidio da je Cibona tako igrala na domaćem parketu. Mi smo odigrali jednu hrabru mušku utakmicu, od desete minute smo cijelo vrijeme kontrolirali ritam. Imali smo određene probleme na zoni , nismo se snašli kako treba. Malo je ušao i strah, moram priznati da sam vidio na igračima i malo straha. Nadam se da smo ovom pobjedom u playoffu no moramo ovu pobjedu potvrditi i protiv Osijeka.”

CIBONA-GORICA 77-83 (22-15, 9-26, 28-27, 18-15)

CIBONA: Bilinovac 1, Ljubičić M. 15, Rogić 5, Marić, Bundović 19, Gilbert 2, Novačić 11, Prkačin, Rozić 7, Ljubičić K. 2, Pilepić, Markota 15.

GORICA: Jukić, Majcunić 13, Petrović 3, Prgomet, Mašić 8, Zrnić, Papac 8, Baković 12, Vučić 11, Mazalin 9, Kapusta 8, Mikšić 11.

Iduću utakmicu Cibosi igraju u petak, 15.03. kada u 17. kolu HT Premijer lige u Draženovom domu dočekuju Zabok s početkom u 17.oo sati.