Još jedan derbi u nizu donosi nam 15. kolo HT Premijer lige u kojem košarkaši Cibone u četvrtak ujutro idu put Zadra.

Prije nepuna dva tjedna Cibosi su u dramatičnoj utakmici koja je podigla puno prašine srušili Zadar sjajnom napadačkom igrom bez imalo respekta. Uvertira je to u ono što nas očekuje sutra jer će domaćini vjerojatno biti željni osvete i uzimanjem punog plijena pred svojom publikom. Vukovi pak idu po trinaestu pobjedu i dodatno učvršćivanje prve pozicije u HT Premijer ligi.

Ivan Velić, trener Cibone:

”Ovu reprezentativnu stanku smo iskoristili da podignemo nivo treninga tako da budemo spremni za završnicu sezone. S te strane ne očekujem neku spektakularnu igru i svježinu s naše strane pa nam je ova utakmica zato došla u idealnom trenutku da naši igrači imaju jednu utakmicu koja za nas nema neko veliko rezultatsko značenje, no, to je ipak derbi i borba za prvu poziciju tako da ćemo ući maksimalno ozbiljno i motivirano. I Zadar ima svojih unutarnjih problema na koje se baš i ne obaziremo. Gledat ćemo sebe da odigramo jednu dobru utakmicu, da svi dobiju minutažu uključujući i malog Roka tako da imamo neke svoje ciljeve u Zadru koje ćemo pokušati ostvariti.”

Ivan Novačić, igrač Cibone:

”Idemo na teško gostovanje u kojem će protivnik sigurno biti jako motiviran, pogotovo zbog posljednje utakmice zbog koje se još uvijek vuku repovi ali mi se nećemo obazirati na to, mislit ćemo samo na našu igru. Znamo kako igrati protiv njih i hvatamo to prvo mjesto koje bi nam puno značilo na kraju zbog prednosti domaćeg terena. Dobro smo se pripremili zadnjih desetak dana, znamo što nam je glavni cilj i budemo li se držali našeg plana možemo lagano pobjediti!”

Utakmica se igra u Dvorani Krešimir Ćosić u četvrtak 28.02. s početkom u 20.00 sati. Prijenos utakmice možete pratiti na Areni Sport 1.