U 15. kolu HT Premijer lige Vukovi su izgubili u Zadru rezultatom 79-76 a unatoč tom derbi porazu i dalje drže prvu poziciju na tablici domaće lige iako sada Zadar puše za vratom jednakim omjerom pobjeda i poraza (12/3).

Najefikasniji igrač bio je mladi Krešimir Ljubičić sa 13 poena, a dvoznamenkasti su bili i Gilbert s 11 te Novačić i Rozić sa po 10 poena.

Ivan Velić, trener Cibone:

”Onako kako smo i najavljivali rasporedili smo minutažu. Nadam se da će mladi igrači i igrači koji imaju manju minutažu cijeniti ovo što su večeras dobili. Vrlo raspoloženom Markoti smo dali samo 10 minuta kao i ostalim igračima s inače većom minutažom jer smo ciljano išli na to da razigramo malog Prkačina, Krešu i Gilberta i smatram da su dobili ozbiljnu minutažu koju će znati cijeniti. S druge strane, htjeli smo dobiti utakmicu to je bilo vidljivo, međutim, na kraju smo s nekim svojim glupostima vratili Zadar u igru i dobili su nas u tijesnoj završnici. Malo je čudan broj slobodnih bacanja- naša 4 koja su bila u prvom poluvremenu u odnosu na Zadrovih 24, ali generalno smo ideje koje smo imali pokušali sprovesti na terenu i nijanse su odlučivale da ranije prelomimo utakmicu. Ostaje žal za tim što nismo zadržali vodstvo od desetak razlike koje smo imali između 25-30 minute, tad bi već utakmica bila rješena ali ponavljam, korektna utakmica i idemo se spremiti jer nas za 3 dana čeka utakmica sa Megom i zasigurno ćemo u toj utakmici biti još bolji!”

Krešimir Ljubičić, igrač Cibone:

”Došli smo u Zadar pokušati pobjediti utakmicu i napraviti sve što nam je trener rekao no nismo uspjeli prelomiti ali ipak u dobroj atmosferi idemo u nedjelju pokušati pobjediti nama bitnu utakmicu u regionalnoj ligi.”

ZADAR- CIBONA 79-76 (22-16, 17-28, 27-17, 13-15)

ZADAR: Bašić 4, Marić, Žorić 16, Krajina 2, Dašić 10, Vuković 11, Brzoja 12, Špralja 3, Erslan, Paleka, Božić 21, Planinić.

CIBONA: Bilinovac 3, Ljubičić M. 2, Rogić 5, Marić 3, Bundović 6, Gilbert 11, Novačić 10, Prkačin 3, Rozić 10, Ljubičić K. 13, Pilepić 1, Markota 9.