20. kolo ABA Lige Pod Toranj donosi petoplasiranu Megu Bemax.

U prvom dijelu sezone Cibona je na gostovanju u Srijemskoj Mitrovici imala šut za pobjedu koji nije iskoristila i izgubila je tijesnim rezultatom 82-80. S pravom se Pod Tornjem ovo smatra nabitnijom utakmicom sezone budući  da bi pobjeda značila izbjegavanje zone opasnosti i gotovo siguran ostanak u Ligi a potom i hvatanje što bolje pozicije obzirom na neizvjesnu borbu posljednjih 6 ekipa na tablici.

Ivan Velić, trener Cibone:

”Znamo kakva je Mega, rastrčani su i neopterećeni i u takvim okolnostima sigurno jako opasni. U zadnje vrijeme im se vratio i jedan od boljih igrača Mokoka. U Kupu Srbije smo mogli vidjeti da su digli formu u odnosu na prije mjesec dana jer su tamo odigrali jako dobru utakmicu sa Zvezdom. Bit će sigurno teška utakmica, opasna je i ova pauza jer nikad ne možete znati kako će ekipa reagirati nakon 3 tjedna bez ritma utakmica, međutim, nemamo što kalkulirati, tražimo nove bodove Pod Tornjem!”

Damir Markota, igrač Cibone:

”Radi se o jednoj mladoj, jako talentiranoj ekipi koja puno trči. S odlaskom Goge Bitadzea možda su izgubili kontinuitet ali je i dalje to jako opasna ekipa. Mi smo jako spremni i jedva čekamo da počne utakmica, znamo koliko nam ona donosi ako pobjedimo- ostanak u ABA Ligi. Imali smo stanku od 10 dana radi reprezentacije, igrali smo utakmicu sa Zadrom gdje smo dobro reagirali, nije se nitko pretjerano potrošio i očekujem pobjedu! Pozivam sve navijače da dođu, da nas bodre i nadam se da ćemo svi slaviti poslije!”

Utakmica se igra u KC Dražen Petrović u nedjelju, 03.03. u 20.00 sati. Prijenos utakmice također možete gledati na Areni Sport 1.