U  800. utakmici Marina Rozića u plavom dresu Cibona je izgubila finale Kupa od gradskog rivala Cedevite rezultatom 74-89.

Vukovi su pomalo nervozno ušli u utakmicu no unatoč većem vodstvu Cedevite u prvoj četvrtini, na odmor se otišlo sa 3 poena razlike. U nastavku Vitamini serijom 14:0 odlaze na vodstvo od 40-57, Cibosi su se vraćali na jednoznamenkastu razliku ali je Cedevita do kraja uspjela povećavati prednost i doći do svog sedmog naslova u Kupu, koliko ih broji i Cibona.

U redovima Cibosa najbolji je bio Damir Markota sa 16 poena i 8 skokova a slijedio ga je Roko Rogić sa 14 poena i 4 skoka. Kod Cedevite je MVP Filip Krušlin postigao 21 poen.

Damir Markota, igrač Cibone:

”Čestitam Cedeviti. Pokazali su zašto su najbolja ekipa u Hrvatskoj i jedan od favorita u ABA Ligi. Mislim da smo pružili dobru partiju i energiju ali uz ovakvu večer kao što su oni imali uz 17 trica a mi 4 ako se ne varam, teško možemo protiv bilo koga a ne protiv njih. Želim im puno sreće u budućnosti i s ovakvom igrom mogu i u ABA Ligi daleko a mi smo dali sve od sebe, došli smo do finala do kojeg smo htjeli i uz malo više sreće bila bi možda napetija završnica. Idemo dalje, duga je sezona.”

Roko Rogić, igrač Cibone:

”Šteta, mislim da smo imali jako dobru šansu da uzmemo naslov ali koštala nas je treća četvrtina gdje nismo ušli koncentrirano. Cedevita je tu s tri trice napravila prednost i teško smo se uspijevali vratiti nakon toga. Čestitam Cedeviti na trofeju a mi se idemo spremati za završetak ABA Lige i Prvenstva Hrvatske.”

CIBONA-CEDEVITA 74-89 (17-28, 23-15, 15-22, 19-24)

CIBONA: Rozić 2, Markota 16, Pilepić 2, Ljubičić K. 4, Ljubičić M. 6, Novačić 6, Marić 6, Rogić 14, Bundović 9, Bilinovac 3, Prkačin 2, Gilbert 4.

CEDEVITA: Krušlin 21, Stipanović 1, Ramljak, Cobbs 10, Cook 8, Katić 13, Mustapić 7, Žganec 13, Bošnjak 5, Pullen 5, Bajo, Murić 6.