U finalu Kupa Krešimira Ćosića Cibona će se sastati sa gradskim rivalom Cedevitom.

Vukovi su u prvom polufinalu u neizvjesnoj završnici svladali Zadar sa 83-81 (17-14, 31-20, 20-26, 15-21) dok je Cedevita glatko pobjedila Goricu sa 93-63 (25-11, 26-20, 23-14, 19-18).

Cibona je Kup osvajala sedam puta a posljednji put u sezoni 2012/13 kada je u finalu pobjedila upravo Cedevitu koja broji 6 naslova.

Ivan Velić, trener Cibone:

”Mislim da smo napravili jako dobar posao sa ulaskom u finale. Praktički smo odigrali utakmicu na gostujućem terenu, gdje je cijela dvorana navijala za Zadar. Što se tiče finalne utakmice nemamo nekih nepoznanica. Već smo igrali nekoliko ogleda ove sezone i motiva za pobjedu kod mojih igrača zasigurno neće nedostajati. Ono na čemu ću inzistirati je maksimalna koncentracija i borba za svaku loptu a hoće li nam to biti dovoljno za zaokružiti ovu splitsku priču trijumfom, ostaje nam za vidjeti.”

Ivan Novačić, igrač Cibone:

”Igramo protiv ekipe koja je favorit protiv nas i koja ima širinu u momčadi a i nisu se puno potrošili u Kupu. Mi smo malo potrošeni ali finale je jedna utakmica, može odlučiti jedna lopta. Malo smo i rasterećeni jer nemamo ulogu favorita i zbog čega možemo odigrati bez pressinga i uživati u finalu pa nek bolji pobjedi.”

Roko Rogić, igrač Cibone:

”Dodatno nas je digla pobjeda protiv Zadra i smatram da posljednja utakmica s Cedevitom nije bila realan odnos snaga što ćemo sutra i pokazati. Znamo otkud nam prijeti najveća opasnost, pripremit ćemo se i dati sve od sebe da uzmemo Kup!”

Finale se igra u splitskim Gripama u subotu, 16.02. s početkom u 19.00 sati i prijenosom na Areni Sport 1 i HRT 2.