U prvoj polufinalnoj utakmici Kupa Krešimira Ćosića na splitskim Gripama Cibona je pobjedila Zadar rezultatom 83-81.

Vukovi su u utakmicu ušli odlučno i na predah otišli sa 14 razlike da bi se u trećoj dionici prednost u jednom trenutku popela na 61-41. Tada se ukazao Mario Little koji je Dalmatince serijom trica vratio u igru pa je na kraju treće dionice semafor pokazivao 68-60. Zadar je minutu prije kraja uspio smanjiti na 79-78, a nakon promašaja Markote, u napadu za vodstvo Lovre Bašić gubi loptu. U sljedećem napadu za Cibonu pogađa Rozić, a nakon što su Little i Novačić pogađali slobodna bacanja, sedam sekundi prije kraja bilo je 83-80 za Cibonu uz napad Zadra. Rogić je dvije sekunde prije isteka vremena prekršajem zaustavio Littlea koji je pogodio prvo slobodno bacanje, ali je prerano izveo drugo što je značilo i kraj dramatične završnice u Splitu.

U redovima Cibone najbolji strijelac bio je Josip Bilinovac sa 22 poena a 15 je dodao i Marko Ljubičić.

Ivan Velić, trener Cibone:

”Odigrali smo jednu pravu mušku utakmicu. Neke smo stvari promijenili u odnosu na zadnju našu utakmicu i to je jako dobro funkcioniralo. Napadački jako dobro, hrabro, bez ikakvog respekta i s jednom timskom igrom došli smo do jako vrijedne pobjede za nas i plasmana u finale Kupa Krešimir Ćosić. Igračima svaka čast, ovo je njihova pobjeda i nadam se da ćemo i u finalu pružiti ovako dobru utakmicu.”

Josip Bilinovac, igrač Cibone:

”Još jedna teška utakmica protiv Zadra. Mislim da smo se dobro pripremili u ovom malom vremenu jer moram priznati da smo do četvrtfinala razmišljali samo o Škrljevu i da nismo uopće mislili na polufinale. U drugom je poluvremenu došlo do malog pada, što zbog Zadrove agresivnosti, što zbog našeg umora ali najbitnije je da smo pobjedili i da smo ušli u finale. Čestitam svim momcima i stručnom stožeru. Imamo vremena odmoriti se i pripremiti za finale i pokušati odigrati još jednu dobru utakmicu.”

CIBONA-ZADAR 83-81 (17-14, 31-20, 20-26, 15-21)

CIBONA: Bilinovac 22, Ljubičić M. 15, Rogić 5, Marić 6, Bundović 4, Gilbert 2, Novačić 11, Prkačin, Ljubičić K. 2, Rozić 11, Pilepić , Markota 5.

ZADAR: Žorić 8, Božić 19, Brzoja 5, Little 29, Dašić 10, Špralja, Marić 3, Krajina, Vuković 2, Bašić 5, Planinić, Vaughn.

Finalna utakmica igrat će se u subotu, 16.02. u 19.00 sati a Cibonu očekuje bolji iz susreta Cedevita-Gorica.