U 5.kolu HT Premijer lige Vukovi poraženi su u Draženovu domu od gradskog rivala Hermes Analitice rezultatom 83:92.

“U tri dana već nova utakmica koja je pokazala slabosti moje momčadi. Slabosti za koje sam ja kriv. U momčad se uvukao neki strah. Napravili su nam 13-0 i tu smo stali. Moramo pronaći put iz crne rupe u koju smo se uvukli. Oni su zasluženo pobijedili. Pohvalio bih Karla Uljarevića, koji pokazuje iz utakmice u utakmicu da se na njega može računati. On je jedina svijetla točka u ovoj lošoj situaciji,” izjavio je na konferenciji za novinare nakon utakmice trener Cibone Slobodan Subotić.

Trener Cibone osvrnuo se i na situaciju s Lukom Žorićem:

“Jučer se dogodila jedna nezgodna situacija, Luka Žorić je nakon analize utakmice s FMP-om reagirao burno te napustio klub. Analizirali smo utakmicu i on je bio jedan od prozvanih. Ja ga nisam otpisao i on nije otjeran. Želio bih da se vrati, ali sada je to na upravi da s njim riješi.  Takve stvari se događaju svugdje. Negdje se to rješava unutar četiri zida, ali mi nemamo što skrivati. Taj događaj je ostavio traga na momčad, neke igrače je to zabolilo.”

Trener gostiju Toni Radić bio je jako zadovoljan predstavom svoje momčadi: “Utakmica je bila odlična, uživao sam. Momci su igrali odlično, onako kako smo se dogovorili. Već sam u prvom dijelu bio zadovoljan pa mogu reći da smo zasluženo pobijedili. Prezadovoljan sam izvedbom svoje momčadi danas.”

Najbolji strijelci u redovima domaće momčadi bili su Bošnjak sa 29 i Melvin sa 25 poena, dok je
goste predvodio Svoboda sa 23 poena.

Sljedeću utakmicu Cibona će ugostiti Zadar. Vječiti derbi je na rasporedu u petak, 10.studenog u 20 sati uz direktan prijenos na Arena Sportu.

Cibona – Hermes Analitica  (34-20, 11-26, 21:16, 17:30 )

Cibona: Bilinovac 2, Uljarević 11, Melvin 25, Glibert, Novačić, Bošnjak 29, Rozić 2, Ljubičić, Gospić 3, Mandić, Tomas 11.

Hermes Analitica: Perić 17, Kordić 10, Raić 19, Svoboda 23, Španja 8, Krstanović S. 6, Turić, Durinović, Rajić 9, Krstanović A.