Košarkaši Cibone poraženi su u gostima kod ekipe Iberostar Tenerife u Ligi prvaka 106:84.

Vukovi su na Tenerife otputovali bez čak četvorice igrača iz startne petorke: Žižića, Šakića, Joksimovića, kapetana Rozića i Ante Gospića. Trener Damir Mulaomerović je također ostao u Zagrebu, a vodstvo Cibos je preuzeo pomoćni trener Ivica Burić.

Vukovi su odlično otvorili utakmicu. Igrali su čvrstu obranu, a i vrlo dobro su izgledali  u napadu. Dobra igra Cibosa nastavila se i početkom 2/4, no domaćini su preuzeli inicijativu te  na odmor odlaze sa +6 koševa prednosti.

U drugom poluvremenu Cibona je izgubila koncentraciju, posebice u 3/4 što su iskoristili domaćini pa su se odvojili na +27 koševa. Krajem ¾ Vukovi su podigli razinu igre, no nisu se uspjeli značajnije približiti domaćinu. Na kraju je kvaliteta presudila i momčad s Tenerifa zasluženo odnosi pobjedu.

U redovima Cibone najbolji su bili Reynolds sa 19, Slavica sa 16 te Bošnjak sa 10 poena dok je kod domaćina najbolji bio White sa 21 poenom.

Trener Ivica Burić osvrnuo se na večerašnju utakmicu: “Pobijedio je bolji tim. Mi smo došli u izmijenjenom sastavu u odnosu na prvu utakmicu u Zagrebu iz razloga što igramo 3 lige i svaki drugi dan. Ova utakmica nam je poslužila kao dobar trening protiv dobre ekipe kao što su Tenerifi. Znali smo da igramo protiv dobrog protivnika i pokušali smo se pripremiti. To je išlo dobro do kraja prvog poluvremena. Međutim, u trećoj četvrtini je presudila kvaliteta. Nama je ova utakmica poslužila da odigraju svi igrači te da se spremimo za ono što nas čeka u domaćem prvenstvu. Nadam se da smo pružili dopadljivu igru.”

“Došli smo ovdje bez 4 bitna igrača iz prve petorke. Prije utakmice smo se dogovorili da ćemo odigrati dobru utakmicu. Prvo poluvrijeme smo se držali dogovora, igrali smo dobro obranu, trčali smo i otišli na poluvrijeme s dobrim rezultatom. U trećoj četvrtini su počeli zabijati i pokazali su da su kvalitetnija momčada od nas u ovom trenutku. Mislim da smo ipak odigrali jednu dobru utakmicu”, izjavio je Andrija Ćorić

IBEROSTAR TENERIFE: San Miguel 7, Omeragić 4, Niang 4, Bassas 6, Hanley 11, Grigonis 9, Vazquez 4, Abromaitis 16, Bogris 12, Beiran 5, White 21, Doornekamp 7

CIBONA: Reynolds 19, Marinelli 6, Marić 8, Samac 2, Ćorić 8, Šiško 8, Bošnjak 10, Ljubičić 2, Sulejmanović 5, Slavica 16