Marko Tomas vs BuducnostDanas se igra derbi NLB Lige u kojem se nakon par sezona sastaju dva hrvatska kluba, vodeća Cibona i drugoplasirani Zagreb. Trener Perasović večeras neće na raspolaganju imati Gravesa (raskid Ugovora) uz već dulje vrijeme ozlijeđenog Bagarića.

Prvo ime Cibone bivši je igrač Zagreba, Marko Tomas:”Da smo pobijedili ASVEL bilo bi to sjajno za naše samopouzdanje, jer smo uvjerljivo prvi u regionalnoj ligi a imali bismo i otvoren put u Top 16. Sada je pak situacija puno teža, igramo sa Zagrebom, koji je drugi u NLB-u. Mi imamo dva vezana poraza koja su nas sigurno poljuljala, a oni su puno toga podredili ovoj utakmici. Što se tiče utakmica Cibone i Zagreba, uvijek postoji motiv dokazivanja, no danas je ipak drugačije. Kada sam ja igrao za Zagreb bila je to mlada momčad, a danas je obrnuto. Cibona ima mladu momčad, a Zagreb iskusnu. Neki od njih su i bili u Ciboni, i željni su pokazati da košarku još uvijek mogu igrati na Ciboninoj euroligaškoj razini. Nama se teško oporaviti nakon onakvog poraza u Francuskoj, ali smo na to prisiljeni. Nalazimo se u seriji teških utakmica i stoga nam je pobjeda nad Zagrebom neobično važna. I sve ćemo poduzeti da do nje dođemo. Vjerujem da će tribine biti prilično ispunjene, ali i vjerujem i da ćemo mi pobijediti i zadržati prvo mjesto u NLB ligi. I tom pobjedom popraviti gorak okus poraza od ASVEL-a.

Perasović je samo kratko o derbiju dodao:”Radi se o utakmici prvog i drugog na tablici. Puno je njihovih igrača bilo nositeljima igre u Ciboni, tako da će biti maksimalno motivirani protiv nas. Evidentno je da su u ovom trenutku najugodnije iznenađenje lige. Nikome nije bilo i nikome neće biti lako igrati protiv njih ove sezone. Bez obzira na poraz u Kijevu, oni su zaista odlična momčad i čeka nas jedna teška utakmica.

Utakmica je na rasporedu u 19:00 sati.