Leon Radosevic vs Zagreb - 10 @ NLB 200910Cibona je večeras uvjerljivo slavila protiv gradskog rivala, inače drugoplasirane momčadi NLB Lige, Zagreba sa 113:76 (23:13, 31:15, 26:26, 33:22). Od prve minute vukovi su krenuli agresivno, svjesni da nakon onakvog poraza od Asvela još jedan poraz bi dodatno uzdrmao momčad. U 3. minuti bilo je 7:0 a obrana je bila vrhunska. Deset minuta kasnije bilo je +18 (31:13) i susret je praktički bio riješen. Na poluvrijeme se ptišlo pri rezultatu 54:28, prednost je rasla sve do +40 (111:71) nakon trice Trohe.

Trene Perasović bio je zadovoljan:”Sretan sam zbog pobjede, ovo je potvrda da radimo dobro. Momčad je bila raspoložena, nije im trebala posebna motivacija. U prve dvije četvrtine smo odradili posao, kasnije je susret poprimio revijalni karakter. Mi smo momčad koja ima timski duh, možda nemamo estetski dojam kao što bi netko htio,ali neporaženi smo u NLB ligi a to nam nitko nije poklonio. Znam da će i nama doći teški trenuci, jednostavno smo takva momčad.

Najbolji strijelac susreta sa 18 poena, Marko Tomas je samo kratko dodao:”Bila je ovo izuzetno važna utakmica za nas, jer je stigla nakon poraza od ASVEL-a koji nam još uvijek u glavi. U teškom smo rasporedu, da smo ovo izgubiili, vjerojatno bi zaredali s četiri, pet poraza. S ovom pobjedom kupili smo mir i bit će još pobjeda.

Uz Tomasa još su po 16 dodali Radošević i Bogdanović, 14 su ubacili Gordon uz osam asistencija (MVP susreta – indeks 30) i Marin Rozić. Goste su predvodili Damir Mulaomerović i Luka Žorić sa po 15 poena.