tomislav_zubcic_buducnostCibona je slavila i osmi put ove sezone u NLB Ligi. Večeras su Vukovi uvjerljivo svladali Budućnost sa 79:54(18:11, 26:8, 16:14, 19:21). Od prve minute Cibosi su agresivnom igrom totalno razbili goste kojima je upravo agresivnost najjače oružje. Do 15. minute Cibona se nije previše odvojila ali tada serijom 18:0 odlaze na 44:19 na poluvremenu. U nastavku je gostima trbalo čak 6 minuta za prve poene tako da je u 25. minuti prednost Cibone +24 (56:22) koja je susret mirno privela kraju.

Na početko drugog poluvremena došlo je do malog naguravanja Andrića i Jeretina, zbog čega su obojica dobili nesportsku pogrešku, a samo dvije minute kasnije Bogdanović je dobio i svoju drugu nesportsku pogrešku što je značilo isključenje.

Trener Perasović bio je zadovoljan:”Ušli smo u utakmicu jako koncentirano, znali smo da je BuduĆnost imala samo 48 sati između dvije utakmice. Bili smo agresivni, naši su visoki igrači puno pomagali, a utakmicu smo odlučili odličnom obranom u drugoj četvrtini. Ne znam što se dogodilo kod prve nesportske pogreške, ali druga mu je dosuđena možda i prestrogo. Međutim, zbilo se to u vrijeme kada je utakmica već bila odlučena i jedino mi je žao što Bogdanović nije imao još desetak minuta na parketu, koje bi mu pomogle za njegovo samopouzdanje. Nije realna ovolika naša prednost nad Budućnosti, odigrali smo jako dobru utakmicu, međutim ova momčad imat će i loših dana. Vrijedi i to reći.”

Lukša Andrić ubacio je 14 poena uz 10 skokova, Zubčić je dodao 13 uz 8 skokova te Tomas 12. Goste je predvodio Simonović sa 15 koševa.