U 2. kolu ABA Lige Cibona je u infarktnoj završnici izgubila od Igokee 84:86.

Cijela se utakmica igrala koš za koš, u trećoj je četvrtini Cibona povela sa +10 no gosti su se serijom napadačkih skokova ipak uspjeli vratiti. Treba istaknuti sjajne role naših Josipa Bilinovca sa 17 i Johndrea Leona Jeffersona sa 15 poena. Imao je Igor Marić i šut za pobjedu u posljednjim sekundama utakmice, no ovoga puta nije ušlo. Dogodila se i ozljeda palca  desne, šuterske ruke kapetana Marina Rozića, a o težini ozljede će se znati nakon dijagnostike.

Ivan Velić, trener Cibone: ”Čestitao bi svima ovaj Dan neovisnosti i zahvalio bi se publici koja je došla u finom broju. Šteta što ih nismo obradovali sa pobjedom koju smo apsolutno zaslužili a razlog poraza ne bi smio komentirati. Imali smo nekih loših stvari, moramo popraviti taj obrambeni skok, bio je ključan u trenucima kad smo imali +10 gdje su se oni vratili sa 2 ili 3 napadačka skoka u seriji. Nismo prelomili utakmicu gdje smo možda mogli, međutim, ovo je kvalitetan protivnik, uspio se vratiti i prelomiti utakmicu.”

Zoran Trajković, trener Igokee: ”Drugo je poluvrijeme bilo mnogo bolje, pogotovo zadnja četvrtina gdje su oni postigli samo mislim 12 poena zahvaljujući našim dobrim skokovima u napadu. Na kraju mislim da je to i presudilo utakmicu. Mislim da smo imali i puno više skokova u napadu, mi 15 oni 9, što mislim da je i presudilo u ovako tijesnom meču. Čestitam mojim igračima. Imali smo problem s igračem koji nam je trebao donijeti prednost u ABA Ligi, puno smo vremena izgubili s njim, koncentrirajući se na njega, međutim, uspjeli smo to nekako preboljeti.”

Marko Ljubičić, igrač Cibone: ”Mislim da smo na kraju izgubili dosta koncentracije i energije. Imali smo cijelu utakmicu problem s njihovim ofenzivnim skokom i mislim da je to presudilo utakmicu. Možda su i moja promašena 2 slobodna bacanja na kraju unijela tu neku nesigurnost u toj posljednjoj defanzivnoj priči, no eto okrećemo se FMP-u i do te utakmice valja popraviti ono što nije valjalo a Igokei čestitam na pobjedi.”

Tomislav Zubčić, igrač Igokee: ”Čast ekipi, mislim da ovo isplivavanje u svemu ovome mogu zahvaliti sistemu trenera i svojim suigračima. Mislim da po prvi put igram ono što najbolje znam i što mogu dati ekipi. Idemo iz utakmice u utakmicu, krenuli smo veoma loše, večeras smo izvukli pobjedu, imamo 2 teške utakmice, pokušat ćemo igrati najbolje što možemo i pokušati iznenaditi.”

CIBONA- IGOKEA  84: 86 (23:21,27:28,22:18,12:19)

CIBONA: Bilinovac 17, Uljarević,M. Ljubičić 12, Marić 6, Gilbert, Novačić 3, Rozić 12, Slavica 2, Ross 12, Jefferson 15, Kraljević, Markota 5.

IGOKEA: Kell, Talić, Lešić 19, Adamović 10, Janković, Zubčić 24, Milošević, Radivojević, 13 Ilić, Rikić 6, Lorbek 6, Gavin 8.

Iduću domaću utakmicu u 2. kolu HT Premijer lige Cibona igra protiv Šibenika u ponedjeljak, 15. listopada u 20:00 sati.