marin_rozic_heliosVisoka pobjeda Cibone protiv Heliosa dobroje došla Vukovima nakon teškog poraza u Euroligi. Cibosi su slavili 98:66 (20:13, 25:10, 29:19, 24:24). Trener Perasović je Gravesa stavio na poziciju šutera, ali Graves danas nije najbole regirao. Vrlo dobru partiju je pružio mladi Radošević dok je Bogdanović odigrao najbolju utakmicu u Ciboninu dresu. Loša vijest je ozljeda Marka Tomasa koji će biti van parketa 15ak dana. Priliku je večeras dobio i Troha, i dobro ju je iskoristio.

Od prve minute Cibona je pokazala da će se večeras “iskaliti” na gostima za poraz od Siene prije par dana. Utakmica je otvorena sa 7:0, prednost je rasla do 18:7 da bi prvih 10 minuta završilo pri rezultatu 20:13. Susret je odličen već u drugoj dionici koju je Cibona na krilima Rozića (dvije trice, dva bacanja i dvije asistencije Gordonu i Bogdamoviću za otvorene trice) dobila sa 25:10 za +22.

Nakon utakmice Velimir Perasović bio je zadovoljan zbog visoke pobjede koja podiže samopouzdanje momčadi:”Važno je bilo dobiti malo samopouzdanja u ovoj utakmici. Odradili smo muški prvu i drugu četvrtinu, dobro zatvorili njihove glavne šutere i otišli na veliku razliku pa je onda završnica bila revijalnog tipa. Tomas se nažalost ozlijedio, kod njega je došao period na koji smo računali. Kako zbog ozljede nije prošao pripreme, odigrao je na svježinu odlično u Beogradu, ali računali smo da mora ući u zamor. To se upravo sada dogodilo, a očekujemo da bi kroz 15-20 dana mogao biti u ritmu kakvog priželjkujemo, jer on je naš stožerni igrač.

Rozić je ubacio 18 uz 6 dodavanja, Gordon je dodao 14, Bogdanović 13, Graves 10. Spomenimo još i Bagarića koji je ulovio čak 10 lopti. Kod gostiju su Dundović i Kruščić ubacili po 11 poena.