Samardziski - FMP CibonaPartizan je već zaboravljen, sutra je na rasporedu utakmica 3. kola NLB lige. U Zagrebu gostuje momčad FMP-a o kojoj trener Perasović ima visoko mišljenje:”Igrači FMP-a su sada stariji godinu dana, iskusniji i kvalitetniji i biti će težak suparnik svima u Ligi. S obzirom da nismo toliko kvalitetniji od našeg idućeg suparnika, morat ćemo dati sve od sebe jer zapravo drugačije ove sezone i nećemo moći ako želimo ići po pobjedu u svakoj utakmici.

FMP nije puno mijenjao ove sezone, kostur je isti kao lani:”Samardžiski, Labović i Raduljica predvode visoku i pokretljivu unutarnju liniju, a vani su Protić, koji je sa 23 godine najstariji igrač u momčadi, te Jeremić, koji puno igraju s loptom. Drže je dugo kod sebe i na taj način kreiraju akcije za sebe i suigrače. Još su tu Čović i Milutinović koji sve više igra. Labović je po meni jako kvalitetan igrač u njihovoj igri, nije brz, ali brzo razmišlja. Jedna zaista opasna momčad koju vidim u gornjem dijelu tablice NLB lige. Igraju u obrani prilično stisnuto u reketu, povlače se i čekaju pogrešku suparnika, u čemu su bitno različiti od recimo Partizana koji te tjera na pogrešku igrajući na granici prekršaja. Dobro smo se pripremili za njih i siguran sam da nas ne mogu i nemaju čime više iznenaditi. A i nama je lakše igrati sada, nakon velike pobjede, jer imamo samopouzdanja.

Utakmica je na rasporedu sutra (subota) s početkom u 17:00 sati. Ako niste u mogućnosti doći u Dom Dražena Petrovića i podržati Cibose, prijenos je na HTV2.