Sjajna večer Andersona u porazu od Budućnosti

Sjajna večer Andersona u porazu od Budućnosti

Cibona je poražena na bitnom gostovanju u Podgorici od Budućnosti 82:74 (14:25, 22:13, 19:15, 27:21). Cibona je u 8. minuti imala +15 (22:7), a na kraju se branila prednost od 10 poena iz Zagreba. Svega je tu bilo pomalo: čak 20 izgubljenih lopti, nervoza Vukova ali i slovenski suci Boltazer, Kolar i Špendl.

U samo jednoj minuti druge četvrtine Budućnost je stigla na -3 (serija 8:0 za 22:25), agresivni Otašević prisilio je Callowaya na treću osobnu i Cibona je izgubila napadačku igru i sve je teže dolazila do poena. Na veliki odmor se otišlo pri rezultatu 36:38 za Cibonu.

Budućnost je u 24. minuti prvi put povela 42:40, u trenucima kada su Prkačin i Andrić već bili na klupi s četiri osobne pogreške. Do 38. minute Cibona je puhala za vrat domaćinima, ali nekoliko loših napada, slabe reakcije u obrambenom skoku, te tehnička i isključenja Prkačina odnijeli su Ciboni priliku za pobjedu. Prvo ime susreta svakako je bi Alan Anderson koji je ubacio 30 poena uz 12 skokova i 3 blokade.

Nakon utakmice trener Cibone nije želio komentirati suđenje, već je razloge poraza tražio u igr svoje momčadi:”Iako smo dobro krenuli, Budućnost je na kraju zasluženo pobijedila. U posljednje dvije minute napravili smo dvije-tri neobjašnjive pogreške, dozvolili nekoliko ključnih skokova u napadu, što nam je odnijelo mogućnost za pobjedu. Sigurno je da je na našu igru utjecala činjenica da su nam glavni centri rano dobili četvrtu osobnu pogrešku, ali ekipa koja želi igrati ozbiljnu košarku mora se izdignuti iznad toga. Samo sedam šuteva za tricu premalo je za našu igru, no oni inače dolaze nakon Prkačinove igre leđima prema košu, koje danas gotovo da i nije bilo.”