Cibona će igrati protiv CSKA, Siene i Fenerbahçea u skupini H TOP16 Eurolige!

Cibona će igrati protiv CSKA, Siene i Fenerbahçea u skupini H TOP16 Eurolige!

Cibona je dobila jednu od najtežih mogućih skupina Top 16 Eurolige. Osim Cibone, tu je aktualni europski prvak CSKA, te vrlo jaka Siena i turski Fenerbahçe. Na izvlačenju je bio glavni tajnik Cibone Mihovil Nakić koji je komentirao ždrijeb:”Igramo u skupini s aktualnim europskim prvakom, a nije potrebno naglašavati koliko je dobra momčad iz Siene. Također vrlo dobru sezonu ima i Fenerbahçe. Veselimo se utakmciama koje ćemo igrati pred našim navijačima i drago nam je što ćemo imati priliku ugostiti naša dva bivša košarkaša: Zorana Planinića iz CSKA i Gordana Giričeka iz Fenerbahçea.

Trener Perasović zna težinu skupine, ali …:”Mislim da smo dobili izuzetno tešku skupinu i da nam ždrijeb nije bio naklonjen. Dovoljno je reći da je s nama u grupi europski prvak CSKA, koji uvijek u drugom dijelu sezone igra fenomenalno i prolazi dalje. Uz CSKA, tu je i Montepaschi, koji je po mom mišljenju najbolja talijanska momčad i jedan od favorita za plasman na Final Four, te Fenerbahče koji igra puno bolje nego prošle sezone. Skupina je najteža u ovom trenutku, no naše ambicije se ne gase. Pokušat ćemo pobijediti u što više utakmica, posebice kod kuće, te sa svim momčadima igrati barem ravnopravno.

U prvoj utakmici Cibona dočekuje Montepaschi Sienu 28. siječnja, potom u ide u goste u Moskvu, nakon čega u Draženov dom dolazi Fenerbahçe. Dva najbolja sastava iz svake skupine nakon šest će odigranih kola razigravati za Final Four. Četvrtfinala će se igrati na tri dobivene utakmice.