Puno teže no što se očekivalo Cibona VIP pobijedila je slovenskog prvaka Krku iz Novog mesta. Pred oko 2000 gledatelja, što je vrlo dobra posjeta s obzirom na radni dan i rani termin susreta (17.00) Cibosi su pokazali nešto što bi ih trebalo krasiti ove sezone, a to je karakter i želja za pobjedom.

Prva četvrtina nije obećavala dramu kakva je bila na kraju, Vukovi su taj period dobili sa visokih 31:18. No, treba reći i da Krka nije u prvoj postavi imala Sanija Bečirovića koji je ušao tek u 2 nastavku. I već tada izneredio Vukove, unoseći svojim asistencijama pravu pomutnju u njihovim redovima. Razigrao je sebe, ali i cijelu momčad. Cibona je još do poluvremena držala aktivni rezultat (50:42), no u nastavku su pokleknuli. Prvo vodsvo Krke bilježimo u 24. minuti (53:55), tu treću četvrtinu gosti su dobili sa +16 poena razlike.

Ipak, u posljednjoj dionici susreta stvari su se popravile za domaćina, ponajviše zahvaljujući 16 poena Jurice Golemca koji je bio najeksponiraniji igrač susreta. Njemu uz bok treba pridodati i Kusa i Penna, a na kraju susreta trener Anzulović pohvalio je petorku koja je završila susret i iznijela teret pobjede na svojim plećima, dodavši još: “Nakon prve četvrtine došlo je do neobjašnjivog opuštanja i neobavezne igre, a ja to ne želim više tolerirati. U trećoj četvrtini bili smo skoro u bezizglednoj situaciji, srećom pokazali smo karakter i to je nešto na čemu ću, dokle god sam trener u Ciboni, inzistirati. Klupa nije dobro ragirala, nije preuzela odgovornost i na tome ćemo poraditi. Ne zanima me haklerska nego obavezna košarka.”

Zoran Martič, trener Krke, dosta nervozan tijekom susreta, pogotovo u posljednjoj dionici, na presici je bio vrlo smiren, ukazavši na statistiku kao jedan o čimbenika poraza. “Čestitke Ciboni na pobjedi, iako da je i obrnuto ispalo ne bi bilo nezasluženo. U posljednje tri minute Cibone je preokrenula rezultat slobodnim bacanjima i prekršajima.” Na upit koliko je zadovoljan suđenjem rekao je: “I da nisam što bi mi to pomoglo. Pogledajte samo statistiku.” Za Bečiroviča je još dodao da se od njega nakon teške ozljede možda čak i previše očekuje, i da je on jedan od najjačih igrača što ih je Slovenija imala.