Nakon velike i značajne pobjede Cibone VIP nad Union Olimpijom, u derbiju 1. kola Goodyear lige u Tornju nisu euforično raspoloženi. Naravno da pobjeda nad velikim suparnikom, sa kojim će se sastati ove sezone još najmanje tri puta (dva puta u Euroligi) godi, no tek je početak i svi su toga svjesni. Pogotovo što na vrata kuca još jedan jaki slovenski klub, Krka iz Novog mesta, lanjski prvak Slovenije u kojoj igra i Sani Bečirovič, kojega su Cibosi još do prije neki dan imali ‘zakaparenog’ u momčadi. Nažalost, nisu se našli po pitanju ugovora, Sani i njegov obitelj željeli su opciju na samo jednu sezonu, nakon koje bi bio slobodan igrač, dok je Cibona željela dugoročniju vjernost, na tri godine.

Trener Dražen Anzulović žali za tim transferom jer kaže da je Sani igrač koji mu se neobično sviđa, da njegova lucidnost plijeni pažnju. Također priželjkuje da će Sani biti blagonaklon prema njima, jer su mu na neki način otkrili postavke igre i akcije koje prakticiraju. No, nešto smo i uspjeli sakriti, reći će Anzulović. Ono što Ciboninog trenera zapravo najviše muči je ozljeda Slavena Rimca. “Protiv Union Olimpije se očigledno štedio, nije želio ništa riskirati. A mi to ne možemo dopustiti, Cibona je preveliki klub da bi to dozvolili. Na utakmicama nema štednje, to je i njemu jasno. Od polovnih igrača nema koristi. Doziramo ga trenutno na treninzima, no što prije želim sastanak s liječnicima, koji moraju odrediti dijagnozu.”

O Krki je Anzulović još dodao: “Poraz od Širokog HT nije realan odraz stanja u toj momčadi. Uzrok je, rekao bih, prije u njihovoj opuštenosti kojom su ušli u utakmicu. Zato baš ne želim da dugo slavimo zbog pobjede nad Olimpijom, da se ne bi previše opustili. Krka je mnogo jača na braničkim nego na centarskim pozicijama, i takvu ćemo taktiku postaviti. O Saniju ne treba trošiti riječi, Duščak je sjajan šuter, a tu je i Gardner. No, mi ćemo ipak više voditi brige o sebi i našoj igri. Uz ujednačenost unutrašnje i vanjske igre pobjeda ne bi smjela izostati. Također, očekujem i veći učinak Penna koji je, želeći se predstaviti zagrebačkoj publici u prvoj utakmici u punom svjetlu, jednostavno – izgorio.”

Na kraju recimo i da je sa Josipom Sesarom sve dogovoreno i da bi taj bivši igrač Cibosa trebao ovih dana potpisati dugoročniji ugovor. Kako još nije potpuno fizički spreman za napore što se od njega očekuju, tako je mala vjerojatnost da nastupi već u subotu protiv C. Zvezde u Beogradu.