Košarkaši Cibone svladali su, u KC Dražen Petrović, ekipu Studentskog Centra rezultatom 90-75. Odlična je to bila predstava Vukova s obzirom na sve okolnosti i prisilnu pauzu od dva tjedna. Ovom pobjedom Cibosi su se vratili na pobjedničke staze u regionalnoj ligi te u ponedjeljak ponovno dočekuju Dubravu u odličnom raspoloženju.

Statistički su iskočili Amar Gegić (5sk, 3as, 4ukr) i Jose Vildoza (2sk, 6as, 1ukr) svaki sa 18 poena, Toni Nakić (2as,1as) dodao je 15, dok je Nathan Reuvers (3sk, 1blk) postigao 13 ubačaja.

Trener Gašper Okorn: “Mislim da smo zaslužili pobjedu, nije bilo lako, ali sam govorio dečkima da budu strpljivi i čekaju trenutak da prelomimo utakmicu. Taj trenutak je došao u posljednjoj četvrtini, ali nisam zadovoljan s poslijednje četiri minute u kojima smo imali +12 pa stali. Moramo naučiti privesti utakmice kraju, ali idemo korak po korak.”

Andrej Žakelj, trener gostiju, je rekao: “Čestitam Ciboni na zasluženoj pobjedi. Utakmica nije krenula kako smo očekivali, nismo radili stvari koje smo se dogovorili. Ne mogu reći da nije bilo volje, ali neke greške u pripremi utakmice se ne smiju događati. Imali smo mi svoje šanse, ali Cibona je pogodila neke teške šuteve.”

#HejaHejaCibosi