Košarkaši Cibone večeras su u Draženovom domu igrali utakmicu 5. kola HT Premijer lige te bili bolji od ekipe Zaboka rezultatom 91-69. Bila je to utakmica u kojoj su Vukovi tražili pobjedu iako su minute bile raspoređene podjednako kod svih igrača. Bitna je ovo pobjeda za potvrdu forme prije okršaja s Partizanom u petak.

Iako je utakmica bila timski na razini iskočili su Mateo Drežnjak (2sk, 1as) sa 13 poena, kapetan Roko Prkačin (5sk, 3as, 1ukr) i Antonio Vranković (3sk, 1as) dodali su po 11, dok je Danko Branković (1ukr, 1blk) došao do double-double učinka sa po 10 poena i skokova.

Trener Cibone, Vladimir Jovanović dao je svoj komentar; “Utakmice su vrlo gusto raspoređene, nema nažalost vremena za previše treniranja. Ovo je bila utakmica kakvu smo očekivali, Zabok je dobra ekipa i to je pokazao u dosadašnjem dijelu prvenstva no mi smo pristupili ozbiljno i do izražaja je došla naša individualna kvaliteta koja je na kraju i presudila.”

Gostujući trener, Zdravko Radulović rekao je slijedeće; “Zaslužena pobjeda Cibone, mi smo se držali samo u prvom poluvremenu, promašili smo puno trica i neke zicere. Razlika je u kvaliteti i u fizičkoj pripremi opipljiva i ovo nije naš rang, mi se moramo boriti sa ekipama sličnima nama. Popić i Buljević su mladi igrači koje mi moramo razvijati u procesu i svakako da će u nekim utakmicama pokazati kvalitetu jer smo i mi mlada ekipa.”

Vito Vujović bio je zadovoljan svojim angažmanom; “Bila je ovo dobra utakmica iako smo se u nekim trenucima mučili, ali onda smo digli ritam i Zabok to nije mogao ispratiti. Zahvalan sam treneru na minutama, lijepo je igrati i trudim se iskoristiti sve minute koje dobijem. Najviše se trudim u obrani, a onda na drugom kraju terena pokušavam pogoditi ako imam šut, asistirati ili bilo kako pomoći ekipi. Lakše je to sve kada uđeš u utakmicu kada je neka razlika pa se trudiš to održati ili čak i povećati.”

#HejaHejaCibosi