Vukovi su u dvorani Krešimira Ćosića u jednoj tvrdoj utakmici slavili protiv ekipe Zadra u trećem kolu Admiralbet ABA lige rezulatom 67-68. Bila je to utakmica kakva se i očekivala, obje momčadi su dale maksimum te su naši momci bili spretniji.

Individualno su ovaj put iskočili kapetan Roko Prkačin (3sk, 2as, 2ukr) i Nathan Reuvers (9sk, 4blk) sa po 12 ubačaja, dok su raspoloženi Krešimir Radovčić (3sk, 1as, 1ukr) i energični Amar Gegić (2sk, 3as, 3ukr) dodali po 11 poena.

Nakon utakmice svoje viđenje je dao trener Vladimir Jovanović; “Čestitam igračima na pobjedi iako ovo nije bila lijepa utakmica za igrati niti gledati. Bilo je puno nervoze, očigledno važnost utakmice je učinila svoje kod obje ekipe. Zadar je tražio rezultat nakon uvodnih poraza, a mi smo se morali nositi s ulogom favorita na papiru koju su nam svi nadjenuli i to je uzelo danak. Nismo odigrali kako mi to možemo i to se vidi u statističkom dijelu utakmice i ovo je utakmica u kojoj je presudio karakter naših igrača. Za nas je ovo veliki preokret i zadovoljni smo načinom na koji smo započeli sezonu.”

Trener Zadrana Ivan Perinčić rekao je; “Znali smo da će biti teška utakmica, svaki derbi sa Cibonom je takav. Utakmicu se presudile dvije stvari, a to je 19 izgubljenih lopti naše ekipe i promašena slobodna bacanja te par promašenih šuteva u bitnim trenucima dok je Prkačin kod njih pogodio šut iz kuta kada se utakmica lomila. Naši dečki dobro rade i treniraju i sigurno će im se vratiti ovakav pristup u nastavku sezone.”

https://www.aba-liga.com/match/20/21/1/Overview/q1/1/home/zadar-cibona/

#HejaHejaCibosi