U 9. kolu HT Premijer lige Cibona je očekivano svladala Hermes Analiticu rezultatom 116-76.

Na strani Cibone ‘iskočio’ je Toni Nakić sa 18 poena, Bundović je svojih 17 poena dodao i 5 skokova. Osim njih, Vukovi su imali još 5 ‘dvoznamenkastih’ igrača. Marić je tako zabio 14 poena (9 skokova), Drežnjak (5 skokova, 4 asista), Prkačin (5 skokova, 4 asista, 2 ukradene) i Gnjidić (6 asista, 5 skokova, 3 ukradene) su dodali po 12, a Novačić 11 poena.

Ivan Velić, trener Cibone:

Iskoristili smo ovu utakmicu da se rastrčimo, napravimo dobar trening i budemo spremni i za sutrašnju utakmicu s Dubravom. Obično kad se igraju ovako 3 utakmice u 4 dana- Split, Hermes, pa sutra Dubrava, baš tu treću utakmicu igrači budu nekako najumorniji, ali nadam se da ćemo smoći snage da i to rješimo i dođemo do još jedne pobjede u HT Premijer ligi.

Toni Nakić, igrač Cibone:

Bitno je da smo pobijedili utakmicu. S ovakvim utakmicoma dižemo samopouzdanje. Što se mene tiče, bitno da je ušla koja trica, da se vraća taj postotak i vjera u šut. Sutra je već utakmica s Dubravom i okrećemo novu stranicu.

Zvonimir Mravak, trener Hermes Analitice:

Očekivao sam malo veći otpor, posebice zbog toga što je Cibona igrala utakmicu prije dva dana, ali vidi se razlika u kvaliteti.  Znao se pobjednik i prije utakmice, samo je bilo pitanje kolika će biti razlika. Mi sad imamo veći period bez utakmica i sljedeću igramo tek s Alkarom 21. studenog.

Marko Marcelić, igrač Hermes Analitice:

Ovo mi je prva prilika u HT Premijer ligi. Zahvalan sam treneru što mi je dao priliku i igračima koji su vjerovali u mene. Sretan sam zbog svoje izvedbe, ovo je možda najviše minuta što sam dobio i mislim da sam ih opravdao. Možda odigramo bolje s nekim drugim ekipama s kojima smo na istom nivou jer je velika razlika u kvaliteti s Cibonom.

HERMES ANALITICA – CIBONA 76-116 (9-27, 23-31, 22-32, 22-26)

KOMPLETNA STATISTIKA

Snimka utakmice

Utakmica s Dubravom igra se sutra u 18.00 sati u KC Dražen Petrović.

FOTO: Marin Sušić

#HejaHejaCibosi