U desetom kolu HT Premijer lige Cibona nije dozvolila iznenađenje i slavila je na svom parketu protiv Furnira rezultatom 85-67.

Ivan Velić, trener Cibone:

Ipak su noge izdržale. Ušli smo ozbiljno i baš smo izgledali jako dobro prvo poluvrijeme. Čestitam igračima na pobjedi, a prvenstveno na pristupu koji smo imali tako da smo riješili utakmicu u prvih 20 minuta, pa smo poslije uvježbavali neke stvari. Smanjili smo ritam što je protivnik iskoristio i malo smanjio prednost. Sve u svemu, zadovoljan sam kako smo igrali. Sad imamo 2 dana da se spremimo za Partizan. Jako je bitno da nije bilo nikakvih ozljeda, jedino Vucić vuče ozljedu zadnje lože, a svi ostali su spremni.

Igor Marić, igrač Cibone:

Cijeli tim je imao dobru energiju s obzirom da smo imali u  4 dana 3 utakmice. Dubrava je parirala koliko je mogla. Idemo se dalje spremati za Partizan.

Vladimir Krstić, trener Furnira:

Čestitke Ciboni koja je od samog početka kontrolirala agresiju, dobru obranu, kontranapad, skok, pogađali su trice i u prvom je poluvremenu već utakmica bila praktički riješena. U drugom smo bili bolji, Cibona je isto ‘smanjila gas’ i na kraju prihvatljivih -18. Zadovoljan sam sa drugim poluvremenom, ali s prvim nisam.

Mislav Brzoja, igrač Furnira:

Čestitam ekipi Cibone na dobroj igri. Na kraju sam i zadovoljan jer rezultat na kraju i ne izgleda toliko loše kao što je to u stvari bilo. Oni su rang više od nas.

Bio je ovo sudar oca i sina na suprotnim stranama- Borisa Gnjidića direktora Furnira i Lovre Gnjidića koji je igrač Cibone.

Uvijek mi je drago igrati protiv svog bivšeg kluba, pogotovo kad mi je tata na klupi. Zanimljiva mi je ta situacija. Doma se šalimo cijeli dan na temu utakmice, ali tata mi je svejedno najveća podrška, pa i kad igram protiv njega, rekao je Lovro.

Iduću utakmicu Cibona igra u subotu kada je u 7. kolu ABA lige domaćin Partizanu s početkom u 17.00 sati.

CIBONA – FURNIR 85-67 (21-13, 28-12, 18-19, 18-23)

KOMPLETNA STATISTIKA

Snimka utakmice

FOTO: Željko Bakšaj

HejaHejaCibosi