U 17. kolu HT Premijer lige Cibona je na Baldekinu pobijedila Šibenku rezultatom 96-76.

Cibona je jednostavno preskočila Šibenku unatoč činjenici što je dan ranije odigrala tešku utakmicu u Zagrebu.

Roko Prkačin je bio najbolji igrač sa 22 poena i 11 skokova čime je zaslužio titulu MVP-a 17. kola HT Premijer lige. Marko Ramljak je u pobjedu ugradio 19 poena, a Matic Rebec je poput Prkačina imao double-double učinak sa 13 koševa i 11 asistencija.

Ivan Velić, trener Cibone:

Bili smo ozbiljni večeras i motivirani. Nismo podcijenili protivnika, unatoč tome što smo umorni, no igrači koji su večeras igrali su bili ozbiljni i zato smo i dobili utakmicu. Mislim da ovo nije realna slika Šibenke i da ona može biti i puno bolja.

Roko Prkačin, igrač Cibone:

 Mislim da smo odradili odličnu utakmicu. Bilo je u ovoj utakmici dosta mladih igrača, ali ovo su nam tek prvi koraci, a vidjet ćemo dokle ćemo doći.

Dženan Rahimić, pomoćni trener Šibenke:

Mislim da je Cibona trenutno najbolja ekipa u Hrvatskoj – kako izgledaju, kako igraju i kakav odnos imaju prema igri, jednostavno su na višem nivou. Treba pohvaliti naše igrače za drugo poluvrijeme u kojem smo se trgnuli i pokazali da se može parirati. Drugo poluvrijeme je neki pokazatelj kako bi trebali izgledati.

Ivan Vraneš, igrač Šibenke:

Potrebno je puno toga posložiti, više koncentracije u obrani i napadu i skok igre kako bi se dobilo Cibonu. Što se nas tiče, cijeli smo tjedan bili nekompletni, praktički ne treniramo 5×5 zbog ozljeda i bolesti. Nije to trenutno naša igra, ali sigurno je da smo mogli puno bolje reagirati u dosta situacija.

ŠIBENKA – CIBONA 76-96 (20-26, 15-28, 20-17, 21-25)

ŠIBENKA – CIBONA KOMPLETNA STATISTIKA

SNIMKA UTAKMICE

#hejahejacibosi