Prvu utakmicu polufinalne serije doigravanja HT Premijer lige Cibona igra u subotu kada u Draženovom domu dočekuje Split s početkom u 19.00 sati.

Na konferenciji za medije pojavili su se trener Ivan Velić i igrač Damir Markota koji od uloge favorita nisu bježali.

Ivan Velić, trener Cibone:

”Mi smo u zadnjih mjesec dana imali i lakših utakmica gdje nije bio intenzitet kao recimo u ABA Ligi tako da nemamo trenutno neku realnu sliku, međutim, bitno mi je da ekipu sutra pokaže ekstremnu energiju i volju i da taj motivacijski trenutak ne bude upitan kao što je možda bio slučaj u nekim prethodnim utakmicama. Ipak se igra polufinale i to s renomiranim protivnikom tako da očekujem maksimalnu ozbiljnost i da uđemo u seriju s pobjedom. Velika je razlika u odnosu na prijašnje sezone to što se ova polufinalna serija igra na 3 pobjede pa u tako dugoj seriji morate biti koncentrirani puno više nego kad se igra na 2 pobjede. Ona ekipa koja bude imala veći fokus i veću motivaciju tokom serije će i lakše doći do finala.”

Damir Markota, igrač Cibone:

”Radi se o ozbiljnoj ekipi koja puno bolje igra sada nego prije mjesec i pol dana kada smo s njima igrali. Prvenstveno mislim da smo mi favoriti i da je sve u našim rukama i tome koliko budemo bili motivirani. Možda nam je motivacija pala u zadnjih mjesec dana jer su bili lakši protivnici nego što je to bio Split ali nema više vremena za izgovore već se ovo mora dobiti. Hoće li se dobiti u 3 ili 5 utakmica to je najmanje bitno. Idemo utakmicu po utakmicu i veselim se sutrašnjem susretu jer imam osjećaj da smo u zadnjih nekoliko utakmica lošije reagirali i da smo spremni, željni pokazati dobru Cibonu kao što smo izgledali dosta puta ove sezone.”

KUPI ULAZNICE