U prvoj polufinalnoj utakmici HT Premijer lige Cibona je pobjedila Split rezultatom 89-82 i tako povela 1-0 u seriji koja se igra na tri dobivene utakmice.

Prvo je poluvrijeme pripalo Žutima pa se tako na odmor otišlo sa vodstvom gostiju od 47-50. U drugom dijelu utakmice Cibona je ušla odlučnije i ubrzo prešla u vodstvo koje je uz manje oscilacije držala do kraja utakmice.

Najbolji igrač utakmice bio je Damir Markota sa 24 poena i 9 skokova, a pratio ga je Filip Bundović sa 19 i Marin Rozić sa 13 poena.

Ivan Velić, trener Cibone:

”Čuo sam ove komentare ‘zamalo smo pobjedili’. Ogromna je razlika +5 i -2, i Zabok nas je ‘zamalo’ skinuo, sad Split, tako da se nadam da će se to ‘zamalo’ nastaviti, treba znati pobjediti utakmicu. Prvo poluvrijeme loše, drugo poluvrijeme smo ih iskontrolirali što se tiče njihove tranzicije i iskontrolirali smo skok i zbog te dvije stvari smo pobjedili utakmicu. Prvo je bilo očajno, primiti 50 poena doma od ekipe Splita je vrlo loše ali brine broj izgubljenih lopti -18, to je previše. Nadam se da će u Splitu koncentracija biti svih 40 minuta, upozoravao sam da energetski igraju dobru košarku pod Antom, mladi su momci, željni dokazivanja i to su večeras i pokazali. Čestitam i svojoj ekipi što su pobjedili utakmicu sa dosta lošom igrom.”

Damir Markota, igrač Cibone:

”Dvije bih stvari izvukao iz cijele utakmice a to su pobjeda i motivacija. Sveli smo ih  na 15 poena svaku četvrtinu, u Splitu sumnjam da će biti dovoljno 20 minuta, no, najvažnije je da smo pobjedili i da počnemo igrati malo ozbiljniju košarku.”

Ante Grgurević, trener Splita:

”Nismo u Zagreb došli na izlet, došli smo igrati i toliko o tome da smo mogli igrati rasterećeno no kad u Zagrebu primiš 80 koševa i kad domaćin šutira trice za 50 posto onda je to jako teško braniti.”

Ivan Vrgoč, igrač Splita:

”Ovo je bila dobra utakmica. Dozvolili smo dosta laganih poena, to se ne smije događati, u Splituto nećemo dozvoliti. Čestitke Ciboni na pobjedi i čekamo vas u Splitu.”

CIBONA-SPLIT 89-82 (19-24, 28-26, 22-16, 20-16)

CIBONA-SPLIT KOMPLETNA STATISTIKA

Drugu polufinalnu utakmicu Cibosi igraju u Splitu u srijedu 8. svibnja u 18.30 sati.