U trećoj utakmici finalne serije HT Premijer lige Cibona je pobijedila Cedevitu sa 65-76, za veliko vodstvo od 3-0 i sad se nalazi na samo jednu pobjedu od trijumfa.

Prisjetimo li se riječi trenera Ciboninih juniora Ivana Jurana, nakon svih trofeja koje su nedavno osvojile mlađe kategorije- kako Cibona nema omladinski već nuklearni pogon, nakon još jedne maestralne izvedbe možemo reći da su i Velićevi dečki spojeni na tu istu nuklearnu energiju.

U Ciboninim redovima junak utakmice je još jednom bio Damir Markota sa 23 poena, 8 skokova i 5 asista, a na koncu je ispraćen na klupu uz gromoglasne ovacije publike koje mu je vikala:

”MVP, MVP…”

Markota i društvo danas su pokazali da nijedna dosadašnja pobjeda u seriji nije došla slučajno i sad je već pomalo jasno da će ovakvu Cibonu biti jako teško zaustaviti. Nakon utakmice, iskusni je ”Šveđo” pokušavao stišati euforiju:

‘Mislim da je bila dobra utakmica, pobjedili smo i ne bi se vraćao na ovu utakmicu sada. Vodimo 3-0, to ništa ne znači, oni su i dalje favoriti i ne smijemo se ni sekundu opustiti. Za 48 sati je nova utakmica, trebamo se odmoriti i vidimo se opet u četvrtak. Meni je i dalje 0-0 u glavi”, oprezan je bio Markota.

S druge strane, trener Velić nije krio ponos svim prikazanim:

”Kad odigrate 3 ovakve utakmice u seriji a ova sljedeća je uvijek bolja od one prethodne, to je za trenera uvijek zadovoljstvo. Kad smo stvarno pomislili da ne možemo bolje, večeras smo pokazali da ipak možemo još jedan korak više. Odigrali smo vrhunsku utakmicu na gostujućem terenu. Nemamo puno oružja ali iz ovog što imamo- gađamo precizno! Odnos prema dresu Cibone je jednostavno…ponosan sam na ove dečke kako god ova serija završila!”, u jednom je dahu izgovorio trener Cibone.

A evo kako su nakon utakmice govorili Vitamini:

Slaven Rimac, trener Cedevite:

“Svi vidimo da je u ovom trenutku, ovih 10 dana što smo igrali, Cibona puno raspoloženija. Danas smo dobili neku reakciju što se tiče obrane, no ostali smo svezani u napadu. Imamo dobre šutere izvana, ali trica nam je ostala na 12%. To je i stvar psihe i sigurno da je nakon 2-0 puno teže pogoditi šut nego da je 0-0. Mislim da se nismo pronašli. Pogotovo u nekim dijelovima gdje smo odigrali dobru obranu nismo pronalazili rješenja u napadu. U nekim momentima gdje smo trebali zabiti lagane poene popiknemo se na jedan drugoga i onda primamo trice. U pick and popu protiv Bundovića smo popili tri trice…Trebamo opet izaći na teren, dati sve od sebe pa što bude. Nema tu previše pametovanja. Nema tu previše vremena za treninge i mislim da su igrači svjesni u kakvoj su situaciji. Tijekom cijele serije jednostavno se osjeti da su igrači Cibone spremniji napraviti nešto više da se pobijedi, no ne bih želio nešto prebaciti na igrače jer je to moja najveća greška i ja tu preuzimam odgovornost.”

Andrija Stipanović, kapetan Cedevite:

 “Još jedan poraz. U jako smo teškoj situaciji. Ne znam što bih rekao. Ne igramo toliko loše koliko njih puštamo da igraju. U svakom trenutku dominiraju. Žao mi je jer mislim da smo bolja ekipa, ali mi se na terenu bavimo nekim drugim stvarima. Njihova želja je veća, ali nadam se da ćemo se izvući. Sami smo se doveli u ovu situaciju. Nadam se da će se nešto promijeniti u dva dana i da ćemo vidjeti Cedevitu kakva je bila cijelu sezonu.”

CEDEVITA- CIBONA 65-76 (14-14, 17-18, 22-26, 22-18)

CEDEVITA-CIBONA KOMPLETNA STATISTIKA

Četvrta utakmica i prva prilika za osvajanje naslova igrat će se u četvrtak u 20.00 sati u Domu sportova.

Molimo sve navijače da u četvrtak dođu na utakmicu u majicama plave boje. Podržimo Cibonu i ”zaplavimo” Dom sportova.