Finalna serija HT Premijer lige se iduće dvije utakmice seli u Dom sportova. Prva je na rasporedu u utorak s početkom u 20.00 sati.

U prve dvije utakmice Cibona je prezentirala kvalitetnu košarku i povela sa 2-0, ali da opuštanju nema mjesta i da je put do 4 pobjede, koliko će morati postići budući prvak, dug, naglašavaju u redovima Vukova:

”Došli smo do te treće utakmice, vodimo 2-0. To je lijepo vodstvo, međutim, apsolutno ništa ne znači. Cedevita je i dalje veliki favorit u ovoj seriji. Pogotovo stoga što iduće 2 utakmice igraju u svojoj dvorani tako da je ta prednost možda još i veća. Nećemo se obazirati na njih, nastojat ćemo da budemo na tragu ove dvije utakmice i da jednostavno gledamo prvenstveno  sebe i ako se ukaže šansa za još neko iznenađenje, da je zgrabimo. Ponavljam, Cedevita je favorit, imaju izuzetno jak tim i od svojih igrača tražim da i dalje imaju fokus. Imamo odličnu atmosferu nakon ovog vodstva i nadam se da ćemo pružiti još jednu dobru partiju u Domu sportova”, izjavio je strateg Vukova, Ivan Velić.

Sličnog je razmišljanja i Fran Pilepić, jedan od junaka prošle utakmice:

”Mislim da možemo biti jako zadovoljni sa odrađenim poslom u prve dvije utakmice. Obranili smo domaći teren i prezentirali zaista jednu kvalitetnu košarku kontrolom igre u velikoj većini tih 80 minuta pa možemo biti zadovoljni sa situacijom u kojoj se nalazimo. Serija se seli u Dom sportova gdje nas čeka druga priča. Očekujemo reakciju Cedevite i njihovu kvalitetniju i bolju igru. Mislim da smo nadomak tome da ostvarimo povoljan rezultat protiv njih. Trebamo gledati da već u prvoj utakmici pokažemo svoj maksimum i da, ako nam se ukaže prilika da je iskoristimo i pobjedimo. Pozvao bi ovim putem i publiku. Osjeti se da je publika na našoj strani, a iako se igra u Domu sportova očekujem da će svejedno biti na našoj strani. Treba nam ta podrška s tribina. Ako ne budemo imali padova u igri, imamo jako velike šanse i u iduće 2 utakmice”, podvukao je Pilepić.