U 22. kolu ABA Lige košarkaši Cibone igraju protiv Budućnosti VOLI u Podgorici.

Aktualni prvak ABA Lige pretrpio je poraz od Cibone u prvom dijelu prvenstva rezultatom 83-77 a dodatan motiv osim te osvete je svakako i zadržavanje trećeg mjesta budući da bježe Partizanu samo jednu pobjedu. S druge strane, košarkaši Cibone putuju neopterećeni rezultatom no pobjedom bi zasjeli na peto mjesto.

Ivan Velić, trener Cibone:

”Ovo je za nas najlakša utakmica. Idemo euroligašu u zadnje kolo i to će biti svojevrsna nagrada ekipi za dobro odrađen posao u ABA Ligi ove sezone. Njima je sigurno važnija utakmica jer s porazom padaju na četvrto mjesto a s druge strane mi se s iznenađenjem možemo dignuti za jedno mjesto. Nismo opterećeni rezultatom, najvažnije je da pokušamo dati svoj maksimum i da im pariramo koliko možemo. Mi smo sa skraćenom rotacijom a vidjet ćemo do nedjelje hoće li se ozlijeđeni igrači uspjeti oporaviti.”

Ivan Novačić, igrač Cibone:

”Idemo na gostovanje kod ekipe o kojoj ne treba puno govoriti. Oni će biti posebno motivirani da nam vrate za poraz koji smo im nanijeli u Zagrebu. Mi možemo odigrati hrabro i rasterećeno i pokazati na kraju ABA Lige da smo imali uspješnu sezonu a nakon te utakmice se trebamo posvetiti hrvatskom prvenstvu.”

Utakmica se igra u nedjelju, 17.03. s početkom u 19.00 sati i izravnim prijenosom na Areni Sport 1.