U 18. kolu ABA Lige Cibona će Pod Tornjem ugostiti Partizan NIS.

Gostovanje u Beogradu u prvom krugu donijelo je poraz Cibosima rezultatom 86-67 dok su domaćini još uvijek bili pod dojmom pozitivne reakcije na dolazak novog trenera.

S druge strane, od trenutno 4 vodeće ekipe u Ligi u domaćim je utakmicama Cibona uspjela uzeti skalp Cedeviti i Budućnosti, može li pasti i Partizan?

Ivan Velić, trener Cibone:

”Može ako odigramo na našem maksimumu i zajedno s publikom napravimo dobru atmosferu i u tim okolnostima bi mogli doći do pobjede. Mislim da su u odnosu na našu prvu utakmicu oni jači za Renfroea i Jankovića i dobili su puno veću širinu, pogotovo sa Renfroeom jer su promijenili poziciju Paigea sa 1 na 2 i on je tu daleko opasniji i dobili su pod košem više opcija s Jankovićem tako da će s te strane biti teško. Ključ utakmice će biti naša obrana na njihovu pick igru. Trener Partizana vrti praktički sve kroz pick igru i jako dobro kažnjavaju protivnika na tom pick and rollu. Mi kad smo god imali kontrolu ritma te smo utakmice i pobjeđivali, za razliku od ove zadnje protiv Mornara kad je nismo imali u pojedinim trenucima. Imamo jako dobru atmosferu, dobro radimo i oporavili smo se od prethodnog puta i sa maksimalnim trudom i energijom, obavezom i igrom koja mora biti na visokom nivou u vidu  skoka, agresivnosti i broja izgubljenih lopti, možemo doći do još jedne pobjede u ABA Ligi.”

Marko Ljubičić, igrač Cibone:

”Mišljenja sam da trebamo biti fokusirani na našu igru koju forsiramo tokom cijele sezone i na to da na najvećoj razini ispunimo zamisli trenera i stručnog stožera. Ne bi se osvrtao na njihovu igru, znamo da su izuzetno kvalitetan tim i to su dokazali u prethodnom periodu, međutim, držim se toga da trebamo misliti na našu igru i da pored maksimalne angažiranosti možemo pokazati dobru partiju protiv Partizana. Ovim bi putem pozvao publiku u što većem broju i mislim da nam stvarno treba podrška kako bi odigrali što je bolje moguće!”

Utakmica se igra u subotu, 02.02. s početkom u 17.00 sati. Blagajna se otvara 2 sata prije početka susreta i ovim putem apeliramo na navijače da dođu malo ranije kako bi se izbjegla gužva na ulazu.