U 18. kolu ABA Lige Cibona je izgubila od Partizana rezultatom 59-83. 

Cibona je još u 18. minuti držala vodstvo sa 32-31 ali su nakon toga gosti napravili seriju od 12-0 i odličnom igrom u trećoj četvrtini otišli na dvoznamenkastu prednost koju Vukovi više nisu uspjeli stići.

Najefikasniji u redovima Cibone bio je Marko Ljubičić sa 18 poena, Damir Markota je ubacio 11 a Roko Rogić 10 poena.

Ivan Velić, trener Cibone:

”Čestitke Partizanu, bili su apsolutno puno bolji tim od nas. Mi smo imali nekakvih 17-18 minuta prvog poluvremena gdje smo igrali korektno, sa dobrom obranom. Bez obzira što nas šut nije služio prvo poluvrijeme, bili smo u egalu. Zadnje 2 minute smo pustili da uđemo u drugo poluvrijeme u izjednačenom rezultatu, prelako smo im dozvolili -10 poena. U drugom poluvremenu su oni pogodili sve što su šutnuli i to nas je sasjeklo, nismo uspjeli ući u svoj ritam. Vidjeli smo da je velika razlika u kvaliteti i da su oni pod tablom izuzetno jaki u odnosu na naše momke kojima je ovo prva ozbiljna sezona na ovom nivou, mislim na Krešu i  Bundovića. Partizan je ekipa iz Eurocupa koja je za dlaku izgubila TOP 8 i mislim da će ostale ekipe iz vodeće četvorke s njim imati velike probleme.”

Andrea Trinchieri, trener Partizana:

”Najvažnija stvar za moju ekipu poslije Eurocupa je onaj završetak, da se vratimo na teren i zaboravimo, da počnemo opet kopati. Imali smo ok start, od 5.-15. minute prvog poluvremena bili smo loši u obrani ali poslije smo našli balans i sa obranom smo dobili utakmicu. Gađali smo naše centre koji su bili efikasni ali to je baš timska pobjeda i mislim da smo bili malo bolji sa koncentracijom i obranom tokom utakmice. Cibona i Partizan su povijest europske košarke i to nitko nikad neće moći da skine. Ova dvorana za mene nije kao svaka druga.”

CIBONA-PARTIZAN NIS 59-83 (16-20, 16-21, 14-22, 13-20)

CIBONA: Bilinovac 2, Ljubičić M. 18, Rogić 10, Marić 2, Bundović 5, Gilbert, Novačić 2, Prkačin, Rozić 5, Ljubičić K. 4, Pilepić, Markota 11.

PARTIZAN NIS: Janković 9, Paige 12, Sy 5, Marinković 3, Gegić 3, Veličković 4, Pecarski 1, Renfroe 4, Janković 5, Landale 12, Gagić 16, Nikolić 9.

Iduću utakmicu Cibosi igraju u utorak, 05.02. kada u 14. kolu HT Premijer lige u Draženov dom stiže Bosco.