U 17. kolu ABA Lige Cibona je izgubila od Mornara rezultatom 91-78.

Mornar je na poluvrijeme otišao sa dvoznamenkastom prednosti no Vukovi su se probudili u nastavku i serijom 9-0 se vratili na 3 poena zaostatka. Domaćini su reagirali i polagano ponovno preuzeli kontrolu nad utakmicom pa je krajem treće četvrtine tricom Wallera na semaforu pisalo 71-56, što je prednost koja se na koncu pokazala nedostižnom za Cibose.

U redovima Cibone dvoznamenkasti su bili Damir Markota (14p, 2a), Marko Ljubičić (13p, 6s, 6a), Krešimir Ljubičić (12p, 3s) i Roko Rogić (10p).

Ovom je pobjedom Mornar sustigao Cibonu u omjeru pobjeda i poraza 7-10, nakon njih slijedi Igokea sa 6 pobjeda pa Zadar, Krka i Olimpija s po 5 pobjeda.

Ivan Velić, trener Cibone:

”Čestitam ekipi Mornara na zasluženoj pobjedi i na gostoprimstvu koji su nam ukazali ova dva dana. Mi smo na momente igrali dobro međutim imali smo previše padova u igri od par minuta što je ekipa Mornara znala iskoristiti i prelomila je utakmicu. Prvo poluvrijeme korektno no loša obrana, 50 poena je previše. Treću četvrtinu smo digli intenzitet i energiju i tu smo prvih 5 minuta dobro igrali i približili se na 4-5 razlike pa se dogodio namjeran faul, pa skok u napadu, dobili smo 2 brze trice i jednostavno poslije nismo imali snage i energije da pružimo jači otpor. Očigledno je ovaj umor učinio svoje tako da smo zadnjih 10 minuta izgubili svježine no na kraju smo imali otvoren šut za 3 poena koji bi nam donio taj poraz manji od 11 razlike pošto smo ekipu Mornara u Zagrebu dobili sa 11 razlike ali nadam se da to neće biti presudno u zadnjim kolima ABA Lige. Mislim da su dečki dali sve od sebe, osjetio se taj manjak energije u zadnjih 10 minuta. Ekipa Mornara je zasluženo slavila i ovaj podatak o skok igri dovoljno govori o tome da su bili sa više energije i želje ali kažem ima još dosta da se igra i nadam se da ćemo i mi i ekipa Mornara ostvariti svoje ciljeve.”

Marin Rozić, igrač Cibone:

”Nakon ove turneje od 5 dana vraćamo se kući s polovičnim uspjehom. Šteta, mislim da smo večeras odigrali jednu finu utakmicu, međutim, Mornar je bio bolji. Jednostavno smo u određenim trenucima upali u njihov mlin. Mornar kad kući uđe u šuterski ritam jako je teško igrati protiv njih. Što je tu je, nama predstoji put kući i isto tako jako atraktivna utakmica sa Partizanom u subotu u 17.00 sati i pozivam sve navijače i ljubitelje košarke da dođu i da bude to jedan pravi derbi kakav utakmica ovakvih velikana i zaslužuje.”

MORNAR BAR-CIBONA 91-78 (24-19, 26-19, 21-18, 20-22)

MORNAR BAR: Grant 5, Mićović 14, Mijović, Mugoša, Drenovac 9, Pavić 6, Vujošević, Waller 13, Sane 4, Vranješ 23, Rebić 5, Luković 12.

CIBONA: Bilinovac 5, Ljubičić M. 13, Rogić 10, Marić 2, Bundović 6, Gilbert 2, Novačić, Rozić 7, Ljubičić K. 12, Pilepić 7, Markota 14.

Iduću utakmicu Ciboni u 18. kolu ABA Lige u Draženov dom stiže Partizan u subotu, 02.02. s početkom u 17.00 sati.