Nakon nekoliko odrađenih treninga s Vukovima, popričali smo s novopridošlim igračem Franom Pilepićem, koji je u Cibonu stigao nakon odrađenog uvodnog dijela sezone u litavskom Lietkabelisu.

Zagreb za tebe nije nepoznanica…

”Tako je, u Zagrebu imam jako dobra iskustva, igrao sam dvije sezone u Cedeviti i mislim da je to jedan grad koji pruža sve što jednom čovjeku treba. Sa ženom ga posjetim uvijek krajem sezone u šestom mjesecu barem na tjedan ili dva jer nam je tu stvarno super. To je bio i jedan mali djelić zbog kojeg sam odlučio doći u Cibonu.”

Što je još prevagnulo?

”Drugi dio je ABA Liga. Još ima devet kola do kraja i mislim da je to dovoljan broj utakmica da se pokažem u dobrom svijetlu.”

O ABA Ligi…

”Mislim da je to jedna kvalitetna liga koja se cijeni. Trenutno je velik broj ekipa s istim ili sličnim brojem pobjeda ali mislim da uz domaće pobjede i uz koju pobjedu na strani možemo doći do gornjeg dijela tablice. Trebamo gledati da se odmaknemo od donjeg dijela i da ne kiksamo ove neke utakmice koje su ‘must win’, kao što je utakmica s FMP-om, i da napravimo odmak od ekipa koje su pri dnu jer je onda i lakše igrati, manje su tenzije i pritisak.”

Koga znaš od suigrača?

”Igrao sam dvije sezone sa Bilinovcem u Širokom gdje nam je trener bio Ivan Velić, koji je isto jedan od razloga što sam se vratio u Hrvatsku i potpisao za Cibonu jer ga jako cijenim i s njim mi je bilo fenomenalno u Širokom. Pod njegovim sam vodstvom postao bolji igrač i on me pripremio za profesionalnu, seniorsku košarku i mislim da mogu profitirati u njegovom sistemu. S Markotom sam igrao dio sezone u Bilbau a ostale momke također poznajem.”

U kakvoj si formi trenutno?

”Došao sam kući nakon polusezone u Litvi prije više od mjesec dana ali sam taj period shvatio maksimalno ozbiljno i radio sam individualno svaki dan i trenutno se osjećam puno bolje nego kad sam tek došao. Imam dovoljno iskustva tako da mi neće trebati puno da vratim taj osjećaj i za igrački dio 5 na 5 i nadam se da ću na utakmici protiv FMP-a već biti na toj nekoj svojoj razini!”

Franov debi za Cibonu navijači će moći vidjeti na domaćem terenu u petak, 04.01. kada je na rasporedu utakmica 14. kola ABA Lige s FMP-om, s početkom u 18:00 sati.