U 14. kolu ABA Lige košarkaše Cibone očekuje dvoboj s FMP-om, koji ima jednu pobjedu više u prvenstvu.

Prvi krug donio nam je neizvjesnu utakmicu u gostima u kojoj su se igrali produžeci nakon što su se Cibosi vratili sa -15 i pogođena dva slobodna bacanja Karla Uljarevića u samom finišu utakmice a pobjedu je na koncu odnio FMP.

Na domaćem terenu Vukovi pak drže pozitivan skor od 6 pobjeda i 4 poraza i ovaj se put nadaju vratiti protivnicima za neugodan poraz na startu sezone:

Bariša Krasić, pomoćni trener Cibone:

”Očekuje nas jedna izuzetno teška utakmica na domaćem terenu ali isto tako i jako bitna za nas, posebno s obzirom na izravnog konkurenta FMP. Oni su jedna neugodna momčad, mlada, koja puno trči i igra agresivnu košarku i mislim da im tu prvenstveno moramo odgovoriti u fizici i agresivnosti. Mislim da ćemo biti bolji nego na prethodnoj utakmici, pogotovo jer smo jači za Pilepića koji će nam sigurno puno pomoći sa svojom kvalitetom i iskustvom. Ako zadovoljimo ove kriterije, odigramo dobro obranu i budemo agresivni, trebamo računati na pobjedu.”

Fran Pilepić, igrač Cibone:

”Čeka nas utakmica protiv FMP-a koja je zaista bitna. To je domaća utakmica koju moramo pobjediti kako bi se odmakli od donjeg dijela tablice. Igra se kod njih vrti oko Pota i oko vanjskih igrača, imaju 3 Amerikanca. Jedna zaista interesantna ekipa, igra dosta dobru košarku. Gledao sam njihove zadnje dvije utakmice i trenutno dobro stoje ali također i mi imamo kvalitetu i s obzirom da igramo na domaćem terenu, definitivno moramo ići na pobjedu.”

Utakmica se igra u KC Dražen Petrović u petak, 04.01. u 18:00 sati. Blagajna se otvara 2 sata prije početka susreta.