KK Cibona potpisala je suradnju s 26- godišnjim razigravačem, Zagrepčaninom Rokom Rogićem a prvoj se momčadi priključio i mladi Roko Prkačin.

Rogić je vodeći u poretku za najkorisnijeg igrača HT Premijer lige, prvi je najbolji asistent sa 7,2 dodavanja u prosjeku i drugi najbolji strijelac sa 18,7 koševa.

U posljednjoj utakmici sa Cibonom u prosincu bio je najbolji u redovima Hermes Analitice te je susret zaključio s prvim triple-double učinkom ove sezone u HT Premijer ligi od 22 poena, deset skokova i deset asistencija.

Kao rođenom Zagrepčaninu, Cibona ti je vjerojatno bila san?

”Naravno, sjećam se kad sam kao dijete bježao sa zadnjeg sata da bi stigao na euroligaške utakmice. Svaku srijedu ili četvrtak bi pobjegao da stignem na utakmicu. Jako mi je drago što sam došao u Klub s takvom tradicijom i dat ću svaku utakmicu sve od sebe da pokažem da zaslužujem biti ovdje i da napravimo što bolje rezultate!”

Prilagodba na novu sredinu?

”Mislim da ću se brzo uklopiti jer velik dio ekipe već poznajem, s Barišom, pomoćnim trenerom sam bio jednu cijelu sezonu u Gorici.”

Kakva su tvoja očekivanja od nastavka sezone?

”Od ove sezone očekujem da napadnemo Kup i Prvenstvo a u ABA Ligi da ostvarimo što veći broj pobjeda, dođemo do što boljeg plasmana i tako uplovimo u mirnu luku za ostanak.”

Ivan Velić, trener Cibone:

”Što se Prkačina tiče, on je dragulj hrvatske košarke i to nije sporno. Naravno, on je još klinac i treba biti oprezan u radu s njim. Budućnost je hrvatske košarke i čast nam je da se priključio prvom timu i nadam se da će njegov razvoj ići onim putem koji mi priželjkujemo.”

Kakav je plan za njega ovu sezonu?

”Njegov prioritet ove sezone biti će individualni rad, da se postave neke stvari koje mu fale jer je on još klinac i puno mu stvari nedostaje. U HT Premijer ligi će sigurno imati veću minutažu a u ABA Ligi ćemo također, s obzirom da je ostalo još malo do kraja, neke utakmice iskoristiti da mu pružimo šansu da osjeti taj nivo više jer on sa svojom fizikom to može pratiti. Naravno, nedostaje tu nekih drugih stvari jer momak sa 16 godina ne može biti završen igrač, treba puno raditi i nadam se da će biti zdrav, radna etika je u njemu tako da ne sumnjam da će postati veliki igrač.”

Koliko će nam pomoći Rogić?

”Roko Rogić će nam sigurno pomoći. Pratio sam pomno njegov rad i jako je napredovao proteklih sezona i to je pokazatelj da igrači mogu doći do ovog nivoa i zaobilaznim putem, preko posudba, drugih liga. Ako nastavi tako raditi može nam puno pomoći pri ostvarivanju naših ciljeva do kraja sezone.”

Obojica će imati mogućnost nastupa već u utakmici Kupa Krešimira Ćosića 10.01. u Zadru protiv Sonik Puntamike.