Utakmica 13. kola ABA Lige donijela nam je poraz Cibone u gostima kod Igokee rezultatom 87-69.

Ivan Velić, trener Cibone:

”Čestitke Igokei. Zasluženo su dobili. Vidjela se kod njih veća motiviranost i želja, naravno isprovocirano dolaskom novog trenera tako da su bili agresivniji nego mi. Odigrali smo dosta lošu utakmicu, imali smo prevelike oscilacije. Prvu četvrtinu jako dobru sa dobrom obranom, druga totalni pad gdje smo primili 34 poena, treća opet jako dobra gdje smo se vratili u meč, međutim, na kraju nismo imali ni pameti ni snage da uđemo u neku neizvjesnu završnicu. Razlog tome je sigurno i skraćena rotacija pošto smo ostali bez 2 Amerikanca i na tim pozicijama 2 i 5 tražimo rješenja i nadam se da ćemo ih u ovom kratkom periodu do prijelaznog roka i naći. S druge strane, jako dobre minute Kreše Ljubičića koji iz utakmice u utakmicu igra sve bolje i bolje tako da je i današnju minutažu jako dobro iskoristio i možda je ovo bila i njegova utakmica karijere.”

Dragan Nikolić, trener Igokee:

„Najvažnije da smo pobjedili i da su momci pokazali reakciju da mogu da izgledaju bolje. Hvala na dobrom prijemu i podršci koju sam imao prethodnih dana i još jednom želim da se zahvalim igračima što su pokazali bolje lice i stigli do važne pobjede. Ovu pobjedu poklanjam preminulom Ranku Bulatoviću, jednom od najbližih ljudi, meni i mojoj porodici. Neću da se vraćam u prošlost, krenuli smo od nule, pobjedili smo jer su igrači preuzeli sportski moral. To što je bila prije bilo je. Igokea je neke utakmice pobjeđivala neke gubila. Ispoštovali smo defanzivno dosta stvari u obrani, ofanzivno ne. Vidio sam i probleme, i timski i individualno koje ćemo rješavati.“

IGOKEA-CIBONA  87-69 ( 14:17, 34:14, 15:24, 24:14)

IGOKEA: Talić 3, Lešić 20, Adamović 5, Janković, Zubčić 17, Milošević 14, Radivojević 8, Lafayette 3, Williams, Ilić 9, Anđušić 6, Rikić 2.

CIBONA: Bilinovac 8, Uljarević 5, Ljubičić M. 12, Marić, Bundović, Gilbert, Novačić 3, Rozić 13, Ljubičić K. 15, Markota 13.

Iduću utakmicu Cibona igra u Draženovom domu 04.01. s početkom u 18:00 sati kad u 14. kolu ABA Lige dočekuje FMP.