U 15. kolu ABA Lige košarkaši Cibone izgubili su u Domu sportova od Cedevite rezultatom 89-68.

Najefikasniji u redovima Vukova bili su Filip Bundović sa 16 i Marin Rozić sa 10 poena.

Ivan Velić, trener Cibone:

“Čestitke Cedeviti na zasluženoj pobjedi. Oni su uspjeli zabiti svoj uobičajeni broj poena i zabili su koliko im je i inače prosjek. Bili su raspoloženi i na šutu za tricu, a mi ih nismo uspjeli zaustaviti u obrani. Jedino što je bilo dobro je da smo odigrali odličnu obranu na Pullenu, no ostali igrači Cedevite dali su više nego što smo očekivali. S druge strane, mi smo odigrali ispod nekog našeg nivoa. Imali smo vrlo loš šut za tri poena i s takvim šutom ne može se parirati ovako odličnoj Cedeviti.”

Dominic Gilbert, igrač Cibone:

”Košarkaši Cedevite su bili puno bolji od nas, nismo došli koncentrirani. Teško je bilo što reći nakon ovakve utakmice, moramo popraviti puno stvari na treningu ovaj tjedan i idemo dalje.”

Teo Čizmić, pomoćni trener Cedevite (na konferenciji za novinare zamijenio glavnog trenera Rimca zbog bolesti):

 “Što se tiče utakmice, opće mišljenje je da smo bili koncentriraniji. Bili smo više fokusirani na njihove jake strane da ih zaustavimo. Imali smo malo i sreće kod nekih njihovih promašenih šuteva, a i kod nekih pogođenih šuteva s naše strane. Imali smo dosta sreće što je Andrija danas bio u mogućnosti pomoći jer nije trenirao i imao je problema s ozljedom. Treba mu se zahvaliti. Ova utakmica trebala je biti derbi. Nije, ali bit će toga još.”

CEDEVITA-CIBONA 89-68 (22-17, 27-15, 24-10, 16-26)

CEDEVITA: Pullen, Cobbs 12, Krušlin 10, Katić 6, Bajo 4, Stipanović 10, Bošnjak, Cook 23, Ramljak 9, Mustapić 2, Murić 13.

CIBONA: Bilinovac 1, Ljubičić M. 4, Rogić 8, Marić 8, Bundović 16, Gilbert 5, Novačić, Prkačin 6, Rozić 10, Ljubičić K. 2, Pilepić 4, Markota 4.

Iduću utakmicu Cibosi igraju u Draženovom domu četvrtak, 17.01. kada će u 12. kolu HT Premijer lige ugostiti Adriu Oil Škrljevo s početkom u 18.00 sati..