U utakmicama 2. i 3. kola Jedinstvene lige, kadeti Cibone su preko vikenda zabilježili 2 sjajne pobjede protiv kadeta Splita i Dubrave.

U utakmici sa Splitom Cibosi su slavili rezultatom 96-70.

Splićani  su prvih 12 minuta bili u egalu (30:30) , da bi potom u preostalih 8 minuta ubacili samo 2 poena, što su mladi Cibosi iskoristili i na poluvrijeme otišli sa 20 poena razlike i na koncu mirno priveli utakmicu kraju.

Najefikasniji u redovima Cibone bili su Lukša Buljević sa 27 poena, Hrvoje Majcunić je ubacio 22, a Noa Svoboda 15 a valja istaknuti i 10 poena i 11 asistencija Filipa Paponje.

Zvone Perić, trener kadeta Cibone:

”Nakon prve četvrtine i ulaskom u drugu stalno je bilo koš na koš, nismo uspjeli povezati jednu obranu i Perkušić nam je stvarao probleme. Kad smo polovicom druge četvrtine podigli agresivnost to je rezultiralo serijom 22-2 za nas i tu smo se odvojili i do kraja utakmice držali rezultatsku prednost. Bili smo fokusirani svih 40 minuta i pohvale dečkima za angažman i pristup.”

U drugoj utakmici mladi Vukovi uvjerljivo su svladali i Dubravu rezultatom 91-71.

Hrvoje Majcunić zabio je 27 poena uz 9 skokova i 8 asistencija a 21 poen je dodao i Noa Svoboda sa 4 skoka i 2 asistencije.

Kompletna statistika OVDJE.

Zvone Perić, trener kadeta Cibone:

”Pribojavao sam se ove utakmice, ne zbog rezultata i pobjede jer je to najmanje bitno za ovaj uzrast, nego zbog pristupa i fokusa. Igrači koji imaju ‘ključ u rukama’ ove ekipe došli su na utakmicu preležerni, opušteni i dekocentrirani (ukupno 23 izgubljene lopte) a to sam im dao do znanja u svlačionici. Možda sam im dosadan ali moram ih tjerati da na svakom treningu i utakmici budu posvećeni, zbog njih samih a ne zbog mene. Na kraju je to završilo sa 20 razlike ali je stalno bilo na 10 i u jednom tenutku 6. Ekipa Dubrave je igrala zonu, mi smo u prvom poluvremenu imali šut za tri 2/19, nismo se dobro snašli. Kasnije smo tek uspjeli povezati nekoliko brana i prednost je narasla. Generalno nisam zadovoljan utakmicom ali idemo dalje trenirati ali idemo dalje trenirati.”